W Siemianowicach Śląskich płonie składowisko odpadów. Pożar objął powierzchnię 5000 m2. W wyniku wysokiej temperatury wybuchają beczki z niebezpiecznymi chemikaliami, pożar gasi 39 zastępów straży pożarnej.
Najszybszy sposób zarobienia kupy kasy. Kupujesz hektar. Przyjmujesz hektar odpadów. Samozaplonujesz hektar odpadów. Wszyscy się dziwią jak do tego doszlo
podpis użytkownika
Nie wierzę w piekło widząc do czego jest człowiek na ziemi zdolny.
Napewno samozapłon
podpis użytkownika
Poradnia analizy związków partnerskich. Pomożemy przeanalizowć twój przypadek!
To nie jest śmieszne. Planeta cierpi
Recykling odbywa się zawsze w odpowiednią pogodę, np. nigdy nie pada deszcz, nie wieje silny wiatr.....
"W latach 2017–2022 w Polsce wystąpiły 754 pożary miejsc gromadzenia odpadów (w tym również w miejscach nielegalnych)."
Nie segreguj śmieci !!! Bo trafią do płuc twoich i twoich bliskich.
Polska to jednak trzeci świat.
podpis użytkownika
Każdy myślący człowiek jest ateistą.
-Ernest Hemingway
Nadchodzi Agenda 2030 a to dopiero początek boleści…
Ja się pytam, czemu to składowisko jest u nas, zamiast w Indiach, gdzie i tak jest gówno, i nie wiele to zmieni?
Haku
2024-05-10, 21:45
Tak się robi miejsce pod kolejne odpady z niemiec i innych krajów.
Gruchenfuhrer napisał/a:
Ja się pytam, czemu to składowisko jest u nas, zamiast w Indiach, gdzie i tak jest gówno, i nie wiele to zmieni?
Właśnie odkryłeś jak na Polskę patrzy UE.
Fajnie mi, leżę sobie na Karaibach a wy tam zaciągacie gazy, co za przypadek, że dziś moje składowisko płonie...
Czyli to jest ta obiecywana nowa jakość uśmiechniętej koalicji i ich 100 konkretach.
No nie wiem, jak dla mnie taka sama pisowska c🤬jnia i nic poza mordami się nie zmieniło.
Zwykły remanent i jak się wszystko ładnie spali to będzie miejsce na nowe śmieci. Taki biznes
tantof napisał/a:
Pls i reszta checheszkujących idiotów... 🤦🏿♂️
Podpalenie składowiska nielegalnych odpadów, to najtańszy sposób "rozwiązania problemu". Nic nowego. Oczywiście nieznani sprawcy nigdy nie zostaną odnalezieni. Siedzą i się śmieją wszystkim w twarz. Ważne, że kasa się im zgadza, a wy i wasze rodziny wdychajcie toksyny.
Jak podpalali mogli przynajmniej puścić alert RCB na SMS dla okolicznych mieszkańców "drogi mieszkańcu Siemianowic Śląskich i okolic. W dniu takim a takim udaj się na wycieczkę. Nie wdychaj smrodu. Będziemy palić nasze śmieci." Czy coś w tym guście. Szkoda truć ludzi.
Przecież na Śląsku codziennie takim powietrzem oddychają i do tego mają już własny język.