📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 21:23
🔥
Trzeba było słuchać ojca
- teraz popularne

Indoktrynacja od najmłodszych lat. Na każdym kroku. Władza chce żeby każdy myślał szablonowo, takim społeczeństwem łatwiej manipulować.

@Wiesiors4
dziękujemy, że wytłumaczyłeś nam przekaz obrazka.
dziękujemy, że wytłumaczyłeś nam przekaz obrazka.
ct65, galeria to odrębna część portalu - powielające się materiały nie są traktowane jako duble

Angel, Dziękuję, dziękuję, dziękuję, dzięki temu mam jeszcze szansę na zgarnięcie pierdyliarda piw

e tam, myśle, że pierwiastki nie zniszczą ci marzeń o byciu śmieciarzem w anglii :/
Bardziej bym się przychylił do tego, że te dymki to powinny być odpowiedzi na kartce, czyli nasze myśli, a te prostokątny to, to, co jest zgodne z kluczem.
A ja do tej pory nie wiem co to są wyznaczniki spójności tekstu...
"Co autor miał na myśli" i oczywiście każdy musi interpretować tak samo....

Wszyscy rozrzucacie te slogany niczym gnój po polu - powiedzcie mi no, w jaki sposób szkoła zmusza was do ograniczenia w rozwoju? Co, nauczyli was że 2+2=4 kiedy abstrakcyjnie myśląc może wyjść wam arbuz? Czego wy się spodziewacie, że szkoła dopasuje każdemu indywidualnie nauczanie?

@up
No stary, ale każdy bałwan jednak tej matury nie zda jak widać
Choćby dlatego, że wielu ma problem właśnie z matematyką, która eliminuje głąbów.
No, a zdać maturę na dość wysoki wynik (w szczególności rozszerzoną) wcale tak prosto nie jest. Poza tym gdyby tylko "elita" zdawała "egzamin dojrzałości" to zbyt wielu ludzi by nie studiowało i nie mielibyśmy "specjalistów" z dziedzin mniej obleganych.
Kwestia tego jaka jest forma matury z języka polskiego i jakie wymagania stawia się uczniom na części pisemnej to inna bajka, ale nie przesadzajmy, nie jest tak źle, że trzeba nie wiadomo jak się starać, żeby trafić w klucz...
No stary, ale każdy bałwan jednak tej matury nie zda jak widać

No, a zdać maturę na dość wysoki wynik (w szczególności rozszerzoną) wcale tak prosto nie jest. Poza tym gdyby tylko "elita" zdawała "egzamin dojrzałości" to zbyt wielu ludzi by nie studiowało i nie mielibyśmy "specjalistów" z dziedzin mniej obleganych.
Kwestia tego jaka jest forma matury z języka polskiego i jakie wymagania stawia się uczniom na części pisemnej to inna bajka, ale nie przesadzajmy, nie jest tak źle, że trzeba nie wiadomo jak się starać, żeby trafić w klucz...

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie