📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
40 minut temu

Mój tata umarł wg mnie przez COVID, nie na a przez, nie zostało podjęte leczenia onkologicznego. Test wyszedł pozytywnie, 2 dni później był negatywny, ale wypadł z kolejki i musiał czekać na leczenie.
Możecie mnie zjechać ale maseczki nie są złe. Mówię tu akurat o Azji bo mieszkalem tam parę lat. Wiele osób co nie ma pewności siebie to chodzi w maseczkach. Jak jesteś chory to sobie taką zakładasz i nikt cię nie obsmarka ani nie zarazi w metrze. A jak kobieta się nie pomaluje to wystarczy założyć maseczkę. Sam lubię w nich chodzić zwłaszcza jak jest zimno. Ale przez tego covida i te debilne wymagania maseczkowe ludzie patrzą się w Europie jak na debili teraz a szkoda.

Przypomina mi się jak w pewnym momencie na lato zluzowano przymus noszenia maseczek, w końcu nastąpił koniec tego lata i kolejna jesienna fala i wtedy przywrócono bezwzględny przymus noszenia maseczek, jakoś tak to przypadło na sobotę, byłem wtedy na placu targowym odwiedzić znajomego który ma tam stoisko handlowe, to policja potrafiła cały dzień łazić po tym placu i polować na tych którzy nie założyli maseczki.
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie