źle patrzycie na sprawę w Polsce musisz ślepo wykonać polecenie policjanta bo tak chce. w stanach nie może cie zatrzymać bez powodu (przynajmniej tak było przed 9/11) wszyscy pytają czy są aresztowani. oni porostu się upominają o swoje prawa
Spodobało mi się. Bardzo proszę o więcej.
Mieszkam w USA więc wiem jak to wygląda. Po pierwsze oni nie są żadnymi cwanakami, tylko ludźmi którzy znają swoje prawa. Po drugie policja w USA nie może cię zatrzymać jeżeli nie popełniłes wykroczenia, a już nie mówiąc o kontrola ch przygranicznych bo amerykanie nie muszą odpowiadać na pytania imigracyjne. Po trzecie nie ma prawa przeszukać twojego samochodu bez twojej zgody, nawet jak popełniłes wykroczenie lub nawet jesteś aresztowany. W tym przypadku nawet pies nie pomoze bo do przeszukania twojego samochodu potrzebna jest zgoda prokuratora.
Dlaczego niektórzy stawiają opór policji zamiast grzecznie okazać dokumenty płaszczyc się do policjanta itd.
1) znają swoje prawa
2) nagrywając te zdarzenia mają dowód
3) jeśli policjant działa niezgodnie z prawem lub procedurami Ty jesteś niewinny nawet jak popełniłes przestępstwo.
4) za niezgodne z prawem zachowanie lub aresztowanie dostajesz wysokie odszkodowanie.
To nie Polska.
Ha, jeden z nie wielu razy gdzie Loaloa napisał coś mądrego
@djroofer
A powiedz mi, znasz każde prawo stanowe? Bo właśnie ono dotyczy działań i procedur funkcjonariuszy dla konkretnego stanu w jakim przyszło im pełnić obowiązki w przeciwieństwie do służb federalnych, które mają własne prawo rozciągającego się na całe terytorium USA.
konto usunięte
2016-01-24, 11:21
Trochę naprostuję: to są tak zwani "wolni obywatele", free inhabitants czy coś tam, uważają się za wolnych czyli, że żadne prawo ziemskie ich nie tyczy. Co z tego, że urodzili się w Ameryce, rodzice Amerykanie, amerykańska szkoła - oni Amerykanami nie są, należą do matki ziemi czy inny ch*j i uważają się za nietykalnych. Tak samo było z filmikiem gdzie laska darła japę, że policjant ją gw🤬ci (w YouTube wpiszcie sobie Crazy Feminist Arrested - trochę mylny tytuł, bo nie o feminizm chodzi tylko o to co tutaj:)
najwięcej cwaniakują ci co maja cos na sumieniu i w takich wypadkach jestem za porządnym pałowaniem a jak ktoś cwianiakuje bo udaje kozaka to tym bardziej
gdzie ich prawo do noszenia broni? wystarczy kilka kul w głowę wykunującego swoje obowiązki policjanta i można jechać dalej