Główna Poczekalnia (2) Soft (3) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
👾 Zmiana domeny serwisu - ostatnia aktualizacja: 2025-07-22, 21:51
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 8:55
Zak🤬iaj, lamusie, za parę k🤬a gaci - mówi pracodawca.

Cytat:

Na jednej z dużych polskich uczelni odbyło się spotkanie z przedstawi­cie­la­mi dużej firmy produkującej rajstopy, która jest potencjalnym pracodawcą absolwentów tej uczelni. Na spotkaniu panie reprezentujące firmę zachęcały studentów do aplikowania na stanowisko osoby prowadzącej facebookowy profil spółki. W zamian za prowadzenie profilu obiecywały zapłatę w wyrobach firmy.

Z kolei jedna z agencji interaktywnych zachęcała do współpracy autorów krótkich tekstów oferując im, uwaga, uwaga - 50 groszy za każdy tekst. Nie precyzując, czy jest to kwota brutto czy netto. Co więcej, preferowaną formą rachunku od autora była faktura, czyli oferta była skierowana do osób prowadzących działalność gospodarczą. Agencja podkreślała, że zależy jej na "unikalnej treści" i twierdziła, że "takie są rynkowe stawki".

Podobnych ofert można znaleźć bardzo dużo i dowodzą one jednego - polscy pracodawcy przekroczyli granice absurdu. Potencjalnym pracownikom nie chcą dawać niczego w zamian, a wymagania mają z roku na rok wyższe. Domagają się, by pracownik świeżo po szkole (czy to średniej, czy to wyższej) był gotowy do pracy z marszu i nie chcą mu płacić.

Równocześnie różnorodne badania wskazują, że barierą wzrostu polskiej gospodarki są właśnie niskie płace. Młodzi ludzie, z kolei, uciekają za granicę, gdyż w innych krajach mogą zapewnić sobie godne życie nawet za tamtejszą pensję minimalną, podczas gdy w Polsce za pensję minimalną (jeżeli już ktoś ma szczęście i dostał umowę o pracę, a nie umowę zlecenia czy o dzieło) nie można się nawet usamodzielnić.

Przedsiębiorcy narzekają przy tym, że Polacy nie chcą kupować. Ekonomiści, narzekają, że Polacy nie chcą oszczędzać. Wszyscy zaś płaczą, że młodzi ludzie chcą emigrować.

Jeżeli mają do wyboru pracę za rajstopy w Polsce albo pracę za przyzwoite pieniądze za granicą, to czy możemy się dziwić, że chcą emigrować?

hotmoney.pl/Praca-za-rajstopy-Tak-chca-placic-polscy-pracodawcy-a32729

Prawdopodobieństwo, że nie przepracuję w tym pop🤬lonym kraju nawet godziny właśnie wzrosło z 90% do 99%. K🤬a, strzelać do takich gnojów z ostrej amunicji!
Zgłoś
Witaj użytkowniku Sadol.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Sylarr 2013-12-09, 22:03
mare30ks no tak, przecież mamy agresywny kapitalizm! Mamy niskie podatki i tylko te potrzebne, nie mamy interwencjonizmu państwa we wszystko, nie mamy obowiązkowych składek na zusy i inne takie. Jesteśmy XIX wieczną Hameryką!
Zgłoś
zonk 2013-12-09, 22:18
TempT napisał/a:

Czy ja powiedziałem, że zamierzam pracować 24/7 ?
Nie? Więc z czego to wywnioskowałeś?

Właśnie to powiedziałeś wcześniej. Praca od poniedziałku do piątku po 8h to jest normalna praca. A ty chcesz harować jak dzika świnia tak jakby te 40h tygodniowo było mało.
Zgłoś
konto usunięte 2013-12-09, 22:26
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
Dupa_Zza_Krzaka 2013-12-09, 23:52
SQT napisał/a:

Właśnie to powiedziałeś wcześniej. Praca od poniedziałku do piątku po 8h to jest normalna praca. A ty chcesz harować jak dzika świnia tak jakby te 40h tygodniowo było mało.

A to nie można 40h tygodniowo pracować jak dzika świnia? Uważasz, że teraz każdy kto pracuje 40h pracuje tak samo? Przejdź się na byle jaką budowę. Jeden się opieprza, drugi co chwilę na papieroska, trzeci piwko sobie walnie. Jest też coś takiego jak jakość pracy, w której Polacy nie są zbyt wysoko oceniani. O to głównie mi chodzi.
Zgłoś
konto usunięte 2013-12-10, 1:26 4
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
pit@ 2013-12-10, 1:40 1
TempT napisał/a:

O to chodzi, że za rządów Korwina nie byłoby wyzysku. Po zniesieniu lub obniżeniu głupawych podatków (np. dochodowy) działalności gospodarcze rosłyby jak grzyby po deszczu. Także człowiek idący do pracy mógłby przebierać.

Za rządów Korwina miałbyś prawo dekretowe oparte o monarchię absolutną. A nie jakąś tam durną kulejącą demokrację. Człowiek idący do pracy, owszem, mógłby przebierać. Nogami. Szybciej.
Zgłoś
Sylarr 2013-12-10, 9:53
pit@ napisał/a:

Za rządów Korwina miałbyś prawo dekretowe oparte o monarchię absolutną. A nie jakąś tam durną kulejącą demokrację.

To chyba dobrze?
Zgłoś
Eliot Imperio 2013-12-10, 16:26 2
Zgłoś
biszkopt14 2013-12-10, 21:05
Zgłoś
konto usunięte 2013-12-11, 11:38
Sylarr napisał/a:

mare30ks no tak, przecież mamy agresywny kapitalizm! Mamy niskie podatki i tylko te potrzebne, nie mamy interwencjonizmu państwa we wszystko, nie mamy obowiązkowych składek na zusy i inne takie. Jesteśmy XIX wieczną Hameryką!

masz pewnie na mysli te podatki ktore sa zrobione tak zeby bogaty ich nie musial placic a zeby dawaly po dupie biedakom?
o ktorym interwencjonalizmie piszesz? tym ktory nie wtraca sie w r🤬anie zwyklych szarych ludzi w dupe przez duze firmy?
no tak obowiazek placenia na zusy i inne takie bardzo kuje w uczy, ale jak bedziesz musial placic na prywatne ubezpieczenie gdzie w razie wypadku pan doktor ci powie "przykro mi ale przekroczyl pan limit leczenia musimy zakonczyc terapie, zycze milych kilku ostatnich tygodni zycia" to bedziesz sie pytal gdzie masz zaplacic?

co do filmiku z poprzedniej strony - korwin otwarcie wam mowi ze jestescie scierami do wyr🤬ania i porzucenia a wy sie z tego cieszycie ale chyba wiem dlaczego, przeciez kazdy korwinista jest ambitny, ma glowe pelna zajebistych pomyslow i zaraz po studiach bedzie szefem, albo conajmniej jakims kierownikiem
jeszcze maja kilka lat na oszukiwanie sie
Zgłoś
Eliot Imperio 2013-12-11, 19:18
Zgłoś
biszkopt14 2013-12-12, 1:51
Zgłoś
Eliot Imperio 2013-12-12, 17:30 1
No i widzisz cebulko? Tak bardzo zazdrościsz, że ktoś coś w życiu robi ze sobą, poza używaniem klawiatury w necie że nawet nie umiesz poprawnie myśleć. Niestety, ukończone liceum i gimnazjum nie wpajają nawyku jakim jest MYŚLENIE. Nie wiem czy na studiach uczą Cię, że ludzie pracują również w dwuzmianowym trybie pracy, czyt "popołudniówki" więc niech Cię nie interesuje co ja robię ze sobą po pracy, czy przed.
Hedszot w kolano- taki zwrocik, gra słów ale gdybyś oglądał troszkę więcej internetów to znałbyś pochodzenie tego tekstu, a nie zgrywał mi tutaj znawce i tłumacza. Pamiętaj że Google Translate zazwyczaj nie tłumaczy sensu, jedynie słowa. Ale jak to się mówi- głodny sytego nie zrozumie.
Cytat:

JA Np. studiując robotykę i budowę maszyn-dokładniej specjalizację "budowę obrabiarek CNC","
gdy twój hojnie płacący szef,dzięki tak pracowitemu zespołowi jaki tworzysz-a raczej mówisz że tworzysz, rozwinie działalność,

Nie, nie napisałeś że studiujesz.

Zdecydowanie widać frustracje gimbazy, mnóstwo emotek i aluzji do r🤬ania.
Szkoda, ze potrafisz się przyczepić do słówek, literówek i zwrotów, ale wybaczam Ci bo to najpewniej dlatego, że po prostu nie rozumiesz. A Bóg mówił, żeby głupich nauczać.
Uuuu, ale mi udowodniłeś kłamstwa, chyba zadzwonię do kopalni ropy żeby mnie wzięli na kierownika. Nawet normalnie dyskutować nie potrafisz. I czemu się dziwić, jak człowiek frustracje wylewa tylko w internet.
Zgłoś
konto usunięte 2013-12-12, 17:50 1
Zgłoś
Eliot Imperio 2013-12-12, 19:58 1
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem