Główna Poczekalnia (1) Soft (3) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: 51 minut temu
konto usunięte 2013-02-27, 14:57
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2013-02-27, 15:25
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2013-02-27, 19:47 1
Zgłoś
konto usunięte 2013-02-27, 20:13
@legenden
Nie zdobyliśmy Moskwy a zostaliśmy do niej wpuszczeni.
Napoleon nie zdobył Moskwy a zajął opuszczone miasto.
Zgłoś
konto usunięte 2013-02-28, 8:15
krychu2007 napisał/a:

@legenden
Nie zdobyliśmy Moskwy a zostaliśmy do niej wpuszczeni.

Bitwa pod Kłuszynem, mówi to coś Tobie? To ta bitwa zadecydowała o polskim panowaniu na Kremlu. Nikt nas tam nie zapraszał przed zadaniem klęski Rosjanom. Oblężenia nie było, ale walna bitwa się odbyła.

Co do Napoleona, zajął opuszczone miasto, ale wcześniej stoczył bitwę pod Borodino, w której obie strony odniosły ogromne straty. Rosjanie mieli wtedy stolice w Petersburgu więc zrezygnowali z obrony Moskwy.

W poprzednim poście popełniłem błąd. Oczywiście chodziło mi o Kreml, a nie Krym. Zmęczenie po treningu swoje robi .
Zgłoś

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 6 miesięcy. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem