👾
Zmiana domeny serwisu
- ostatnia aktualizacja:
2025-07-22, 21:51
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 1:05

Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Andżej_Rozpur napisał/a:
Miód na moje gały jak akcje spadają, z 400 na 270,
Gorąco czekam na 150 zl i januszy, ktorzy bawili sie oszczednosciami zycia w maklerów
Akcje kupuje się jak cena spada a nie rośnie. Stara zasada jeszcze z czasów Nikodema Dyzmy.

Andżej_Rozpur napisał/a:
Miód na moje gały jak akcje spadają, z 400 na 270,
Gorąco czekam na 150 zl i januszy, ktorzy bawili sie oszczednosciami zycia w maklerów
Jeśli do akcji danej firmy podchodzisz jako fan a nie makler to nigdy nie zarobisz. Ci co się znają wcześnie wyczuli duży tytuł i zakupili akcje, wiedzieli że przy premierze będzie dużo szumu i bańka cen akcji się napompuje i w czasie premiery masowo zaczęli sprzedawać akcje co automatycznie obniżyło ich wartość. Gdy spadną do 100zł a redzi połatają grę ci sami ludzie co sprzedali za ponad 400zł te akcje będą kupowali bo znowu powoli będą rosły. I tak się zarabia na osłach którzy kupują akcje przy premierze bo myślą że zarobią bo to będzie mega gra.

Prawie każda gra w momencie premiery jest zabugowana. Uczciwi gracze ściągną sobie za kilka dni patcha i jest OK. Piraci będą się męczyć, bo dany crack nie ruszy z danym patchem, a do spatchowanej wersji pewnie się pojawi za kilka miesięcy i mają dzięki temu pod górkę.
To PC-ty sobie jeszcze poczekają na rozbudowanie gry skoro CDPR musi teraz przeznaczyć tonę zasobów na ogarnięcie konsol. Pozdro dla tych co cisną ludzi wytykających niedopracowanie najdroższego i najbardziej hypowanego tytułu ostatnich lat.
Skoro gra jest teraz tak zabugowana (a to już po Day One Patchu na PS4 i Xboxa!) to pomyślcie w jakim stanie musiała być ponad pół roku temu na pierwszy termin... Redzi porwali się z motyką na słońce próbując wydać grę która będzie pięknie wyglądała w 2020 jednocześnie na PC z 2020, konsolach z 2020 i konsolach sprzed 7 lat, nawet Rockstar się nie pokusił na coś takiego opóźniając wydania GTA5 i RDR2 na PC by maksymalnie dopieścić port gry a w przypadku wydania na PS3 i 360 ostrzegając wcześniej, że gracze nie będą mieli odczucia z gry "na 100%" (tzn GTA 5 bo RDR2 już łaskawie pominięto w tym procesie wiedząc, że nie ma szansy by gra wyglądała grywalnie na tych starociach) i gra była raczej taką ciekawostką na tych starych konsolach (na zasadzie "zobaczycie jak wygląda to na lepszym sprzęcie i jak na waszym to już nigdy wiecej nie będziecie chcieli zagrać na Ps3/360 ) niż pełnoprawnym tytułem. Ale panowie z CDP-R widząc szalone liczby preorderów na starsze konsole (ponad 40% całości!!!) zdecydowali się na szybki cashgrab w myśl zasady "Za pół roku ludzie o tym zapomną a kasa będzie wciąż na naszych kontach, tylko to się liczy a nie jakiś honor czy szacunek dla fanów! "

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie