Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia Dodaj Obrazki Dowcipy Soft Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
Cezzar 2025-03-20, 8:30 3
Instynkt samozachowawczy kacapów jest zajebisty

Typowy bezmózgi butloszczoch... Po c🤬j się zatrzymywał na wzniesieniu..
Zgłoś
Bulbulator 2025-03-20, 8:53 15
Cezzar napisał/a:

Instynkt samozachowawczy kacapów jest zajebisty
Typowy bezmózgi butloszczoch... Po c🤬j się zatrzymywał na wzniesieniu..

Widzę, że Ty prawdziwą siłą fachową jesteś.
Napisz proszę co kacap sp🤬olił i jak miał to zrobić inaczej.
Zgłoś
Cezzar 2025-03-20, 9:10 2
Bulbulator napisał/a:

Ja bym po prostu przejechał obok, przecież gość z osobówki zrobił mu miejsce wp🤬lając się w zaspę
Zgłoś
JoSeed 2025-03-20, 9:28 6
Fajne! Rzucil mu kłody pod nogi... 😏
Zgłoś
żmij 2025-03-20, 9:33 4
JoSeed napisał/a:

Na. Rzucił ,mu kłody na nogi.

podpis użytkownika

Każdy dzień jest nową przygodą, jeśli jesteś wystarczająco niekompetentny.

Burn! Loot! Murder!
Zgłoś
Bulbulator 2025-03-20, 10:11 22
Cezzar napisał/a:

Ja bym po prostu przejechał obok, przecież gość z osobówki zrobił mu miejsce wp🤬lając się w zaspę

Tak się spodziewałem. Piszesz to, co byś zrobił na miejscu kierowcy ciężarowego.
Osobówka nie zrobiła mu miejsca, tylko je zawęziła.
Obejrzyj ten filmik jeszcze raz i stwierdzisz, że osobowy wprawdzie zjechał lekko na prawo, ale zrobił to dokładnie w samym środku zakrętu.
W ten sposób osobowy nie dal ciężarowemu więcej miejsca, tylko je zawęził! Z tego względu ciężarowy prawdopodobnie zszedł z gazu,
a potem go dodał, kola zabuksowały i stracił przyczepność kół na osi napędowej, co zainicjowało ześlizg do wnętrza zakrętu.
Gdyby ciężarowy mógł przejechać ten zakręt jak zaplanował, ze stałym gazem, bez buksowania kół i z wykorzystaniem masy pojazdu (bezwładności) to nic by się nie stało, ale pojazd o tej długości z naczepą potrzebuje znacznie więcej miejsca w szerokości na zakrętach niż osobowy.

To jest bardzo częsty błąd kierowców osobowych. Pomoc w postaci zjechania albo zatrzymania się w zakręcie.
Ze względu na wielkość swoich pojazdów nie maja tego doświadczenia i dlatego nie mogli się tego nauczyć.
Ja nie twierdzę, że oni wszyscy są głupkami i spermojadami. Nie znają tego, bo nie mogą się tego w osobówce nauczyć.

Co miał zrobić kierowca osobówki w tym filmiku?

Miał opuścić obszar zakrętu poprzez jazdę dalej jak zaplanował, albo zatrzymanie się przed zakrętem, tyle że przed zakrętem to on jeszcze ciężarówki nie widział. Czyli jedyną właściwą decyzją osobowego było kontynuowanie jazdy dalej. Nawet gdyby ciężarówka się ześliznęła, to on już by tą ciężarówkę wyminął i był poza strefą niebezpieczną i po wszystkim by zrobił inny filmik na Sadola.

W sytuacjach jak na filmiku, nie zatrzymuj się w środku zakrętu, bo utrudniasz, tylko zrób to przed zakrętem albo jedz dalej[u]

Jaka jest opinia innych sadolowych kolegów, którzy mają doświadczenie praktyczne?

I jeszcze jedna uwaga. Kierowcy osobówek często mówią o swoim wielkim doświadczeniu, bo już wyjeździli kilkaset tysięcy kilometrów.
Kierowcy ciężarówek liczą swoje kilometry z reguły w milionach.
Kierowcą osobowym jest się po przejechaniu min. 100 000 km.
Kierowcą ciężarowym jest się po przejechaniu min. 500 000 km. w swojej specjalności.
Wszystko poniżej to jest mniej, czy więcej zaawansowana faza nauki jazdy.

[u]Mistrzem nie jest się nigdy.
Zgłoś
elajza15 2025-03-20, 10:24
Bulbulator napisał/a:

Co to w ogóle za pytanie. "jak miał to zrobić inaczej"????
K*rwa, stanąć na wypłaszczeniu, a nie na wzniesieniu....
Zgłoś
Bulbulator 2025-03-20, 10:29
elajza15 napisał/a:

Co to w ogóle za pytanie. "jak miał to zrobić inaczej"????
K*rwa, stanąć na wypłaszczeniu, a nie na wzniesieniu....

Poczytaj komentarz powyżej i zastanów się, czy jesteś pewna, że to o to chodzi.
Czy komentarz powyżej napisał ktoś, kto już od roku jeździ oplem Corsą.

[ Dodano 2025-03-20, 10:33 ]
JoSeed napisał/a:

Te kłody to mu spadły chyba na jego łeb.
Zgłoś
smc 2025-03-20, 11:03 3
Trzeba wypić beczkę moczu, żeby potrafić perfekcyjnie przejechać ten zakręt. Doświadczenie przychodzi z czasem.
Zgłoś
O................ń 2025-03-20, 11:21 7
Bulbulator napisał/a:

Tak się spodziewałem. Piszesz to, co byś zrobił na miejscu kierowcy ciężarowego.
Osobówka nie zrobiła mu miejsca, .
...
...
na Sadola.

Skrócę Twoją wypowiedź do jednego zdania:
Pseudo-uprzejmość, a tak na prawdą głupota wynikająca z braku doświadczenia, przewidywania i wyobraźni tak jak choćby tu na DK5:

Zgłoś
Bulbulator 2025-03-20, 11:32 2
OdrobinaSadyzmyNaCodzień napisał/a:

Skrócę Twoją wypowiedź do jednego zdania:
Pseudo-uprzejmość, a tak na prawdą głupota wynikająca z braku doświadczenia, przewidywania i wyobraźni tak jak choćby tu na DK5:

Jeżeli to przejście było wcześniej oznakowane, to masz w 100%-tach rację.
Pop🤬la taki jak dzik w kartoflisku z takim ciężarem i nie myśli o tym, że osobowy przed nim prawdopodobnie przyhamuje.

Wytłumacz mi proszę, bo tego nie rozumiem i nie widzę.
Jaki związek ma Twój filmik z filmikiem do którego ja napisałem komentarz?

Ok, jeszcze raz przeczytałem i obejrzałem. Tak masz racje.

[ Dodano 2025-03-20, 13:30 ]
smc napisał/a:

Trzeba wypić beczkę moczu, żeby potrafić perfekcyjnie przejechać ten zakręt. Doświadczenie przychodzi z czasem.

Ty masz wykwintne upodobania!
Ja tam wolę beczkę piwa, ale dla Ciebie mogę, jeżeli chcesz, odlewać się do beczki po piwie. Jak się uzbiera, to wyślę do Ciebie DHL-em.
Zgłoś
smc 2025-03-20, 15:25
Bulbulator napisał/a:

Ja tam wolę beczkę piwa, ale dla Ciebie mogę, jeżeli chcesz, odlewać się do beczki po piwie. Jak się uzbiera, to wyślę do Ciebie DHL-em.

Jak zmieścisz beczkę w szoferce?
Zgłoś
elim 2025-03-20, 15:51
W kacapstanie takie leśne drogi robią u nich za autostrady
Zgłoś
kenaj17 2025-03-20, 17:42 2
Bulbulator napisał/a:

Osobówka nie zrobiła mu miejsca, .
Obejrzyj ten filmik jeszcze raz i stwierdzisz, że osobowy wprawdzie zjechał lekko na prawo, ale zrobił to dokładnie w samym środku zakrętu.
W ten sposób osobowy nie dal ciężarowemu więcej miejsca, tylko je zawęził! Z tego względu ciężarowy prawdopodobnie zszedł z gazu,
a potem go dodał, kola zabuksowały i stracił przyczepność kół na osi napędowej, co zainicjowało ześlizg do wnętrza zakrętu.
Gdyby ciężarowy mógł przejechać ten zakręt jak zaplanował, ze stałym gazem, bez buksowania kół i z wykorzystaniem masy pojazdu (bezwładności) to nic by się nie stało, ale pojazd o tej długości z naczepą potrzebuje znacznie więcej miejsca w szerokości na zakrętach niż osobowy.
To jest bardzo częsty błąd kierowców osobowych.
Ze względu na wielkość swoich pojazdów nie maja tego doświadczenia i dlatego nie mogli się tego nauczyć.
Ja nie twierdzę, że oni wszyscy są głupkami i spermojadami. Nie znają tego, bo nie mogą się tego w osobówce nauczyć.
Co miał zrobić kierowca osobówki w tym filmiku?
Miał opuścić obszar zakrętu poprzez jazdę dalej jak zaplanował, albo zatrzymanie się przed zakrętem, tyle że przed zakrętem to on jeszcze ciężarówki nie widział. Czyli jedyną właściwą decyzją osobowego było kontynuowanie jazdy dalej. Nawet gdyby ciężarówka się ześliznęła, to on już by tą ciężarówkę wyminął i był poza strefą niebezpieczną i po wszystkim by zrobił inny filmik na Sadola.

I takie wytłumaczenie lubię. Szacuneczek zapamiętam rady na przyszłość!
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie