Film dokumentalny pokazujący rozmowy ze skazanymi na karę śmierci, przeprowadzane tuż przed egzekucją. Jest to pierwsza część, reszta na YT.
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
9 minut temu
Ja jestem za kara smierci ale pod warunkiem, zeby ktos ogarniety i z glowa tym kierowal bo jak nie to porazka.
Wes w takiej polityce sytuacje, ze przeszkadzasz takiemu Tuskowi w jakis jego planach - podrzucaja ci trupa czy cokolwiek, wrabiaja cie w zbrodnie, przekupiony sedzia skazuje cie na kare smierci i juz nikt Tuskowi nie przeszkadza.
A zyjemy w Polsce to takie wrabianie byloby na porzadku dziennym.
W sumie teraz i tak zabijaja niewygodne osoby, tylko ze z kara smierci byloby to "legalne".
Wes w takiej polityce sytuacje, ze przeszkadzasz takiemu Tuskowi w jakis jego planach - podrzucaja ci trupa czy cokolwiek, wrabiaja cie w zbrodnie, przekupiony sedzia skazuje cie na kare smierci i juz nikt Tuskowi nie przeszkadza.
A zyjemy w Polsce to takie wrabianie byloby na porzadku dziennym.
W sumie teraz i tak zabijaja niewygodne osoby, tylko ze z kara smierci byloby to "legalne".
gdyby to nie było o żóltych dalo by sie ogladac, co jak co ale oni nei maja emocji zblizonych do naszych , o ile w ogóle jakiekolwiek mają .... sztuczni szablonowi ludzie bez własnej woli i osobowości
dla żółtych śmierć to tylko formalność ..
dla żółtych śmierć to tylko formalność ..
Dawno leciało to w TV , że aż zapomniałem ... Te intro i ta muzyka ... coś co od razu wprawia w myslenia .... niesamowite jaki klimat mogły nadać dokumentowi piewsze 10s
Oglądałem ten dokument dwa tygodnie temu, po Expresie Reporterów na TVP 2.
Kara śmierci rozpatrywana jest przez trzech sędziów...jak w mam talent
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie