Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia Dodaj Obrazki Dowcipy Soft Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
Czerwony kapturek po więziennemu

Dygała krasnaja kaniła przez las na chawirkę do babki Jareckiej. Taschała ze sobą pół bańki maryśki i słomiaka szpachlówy. Przylukał ją git wilk multirecydywa. Trzmychnął za drapaka i taki jej bajer wali:
- Gdzie się bujasz, lala?
- Ano, stary wapniak wypchnął mnie z kwadrata, abym Jareckiej szamańska zatachała.
Wilk oblukał kaniołę szpulasa po sitwie na chawirę, obszamał Jarecką, p🤬lnął się na kojo i komarunek świruje. Wtem wchodzi Czerwonka.
- Babciu, kto Ci takie gały obsztalował?
- A żebym lepiej mogła filować!
Obszamał Czerwonkę i dalej komaruje. Wtem wchodzi Gajowy z giwerą na ramieniu, p🤬lnął wilkowi fest sznyta na samarze, wydobył Jarecką i Czerwonkę i razem batłącha obalili.

Czerwony kapturek po hiphopowemu

Zapina ziomala Kaptur przez osiedle na miejscówke do starszej Jareckiej. Pokitrane ma po kieszeniach troche bakania i jakis szamunek. Wyczaił ją wilk wypas i ścieme jej z klatki odstawia:
- Elo sztuka. Gdzie sie idziesz ustawić?
- Wybiłam się z chawiry i hetam sie z tym towarem do starej ojca.
Wilk skumał akcje w moment i między blokami skrót na miejscówke do starej Jareckiej wylukał, a po drodze zdążył jeszcze bucha sciągnąć z writerami. Wp🤬lił Jarecką, kabone jej z szuflad powyjmował, co by na zioło starczyło. Jebnął się na wyro i ścieme odstawia. Moment i laska w czerwonej bluzie też ustawia się na miejscówce. Patrzy na babke i nie czai wszystkiego:
- Babka, melanż jakis był, że uszy i oczy troche przyduże masz, czy to może ja za dużo smażyłam?
A wilk zajawkę już taką złapał, że op🤬lił w moment Kaptura i faze na wyrze dalej odstawia. Nagle psy wbiły się do chawiry Jareckiej i w moment skatowały wilka za odstawianie nielegalu. Klime z podwórka zdążył jeszcze pozdrowić - "HWDP" - krzyknął i zszedł ze swiata z rozp🤬olonym bębnem. Psy Kaptura i Babke wywlekły z bebechów i razem z wilka towaru po kresce sciągnęli.
Zgłoś
Ratilt 2009-10-28, 19:31
Nie wiem która wersja jest bardziej pop🤬lona.
Z pierwszej to tylko "filować" rozumiem, no ale to slang więzienny.
Z drugą to niestety jestem w pełni sprawny intelektualnie więc po prostu nie mogę jej zrozumieć.

podpis użytkownika

Tak naprawdę to boję się nie tej strasznej osoby, która od dwudziestu lat stoi za moim krzesłem, lecz jej głosu. Nie jej słów przecież, a tonu, nieludzkiego, potwornie nieartykułowanego.
Zgłoś
G................o 2009-10-28, 20:04
Tego nie idzie czytać...
Zgłoś
.................. 2009-10-28, 20:12
Gaucho, to nie czytaj.
Zgłoś
l................4 2009-10-28, 21:03
Saper89 napisał/a:

slang więzienny

to sie nazywa gryps
Zgłoś
A................x 2009-10-30, 23:20
Gryps to nielegalna wiadomość, natomiast grypsowanie to już używanie gwary więziennej.
Zgłoś
D................r 2009-10-31, 14:28
Tłumacza poproszę! ;0
Zgłoś
C................p 2009-11-04, 20:39
Dobre, to pierwsze to prawdziwa grypsera?
Zgłoś
Scarlet 2009-11-06, 0:59 1
ChlapChlap napisał/a:

tak głęboko w temacie nie siedzę, ale na mój gust to ma niewiele wspólnego z prawdziwą grypserą [pomijając fakt, że ta już zanika]. choćby najbanalniejszy przykład: nie lala, a maniura

podpis użytkownika

Zgłoś
cronoseek 2009-11-06, 8:42
Ot masz sama grypsera... no nie powiem w szoku jestem. I tak się zastanawiam gdzie jest problem ze zrozumieniem czegokolwiek w tych dwóch tekstach
Zgłoś
malinqs 2010-05-13, 11:24
ChlapChlap napisał/a:

tak sie ''grypsuje '' na podwórku wśród swoich z prawdziwej wersji nic bys nie skumał
Zgłoś