Główna Poczekalnia Dodaj Obrazki Dowcipy Soft Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
Podczas koncertu Mozila w Liverpoolu, dwie naj🤬e laski zaczęły się głośno zachowywać jednocześnie przeszkadzając innym. Mozil postanowił grzecznie panie wyprosić.

Notka z fejsa:
ukryta treść
Gdy zaczynałem koncert w Liverpoolu była totalna cisza i skupienie. 130 osób siedzących i stojących, w milczeniu i z uwagą słuchało występu.

Od pierwszego kawałka nie mogłem się skupić, ponieważ dziewczyny po mojej lewej stronie były pijane i głośno ze sobą rozmawiały, co jakiś czas wulgarnie się zachowując. Wielokrotnie zwracałem im uwagę i prosiłem, żeby uszanowały innych słuchaczy. Wiele razy to właśnie publiczność komentowała ich żenujące zachowanie.

Ja w moim Solo Akcie przedstawiam swoje życie na emigracji i to, jak je przeżyłem będąc dzieckiem. To bardzo intymne spotkania dla mnie i moich fanów, którzy też są emigrantami. Podczas tych koncertów wielokrotnie zdarzało się, że ludzie byli bardzo wzruszeni, a później mówili mi, że te teksty są bardzo prawdziwe, oraz że ktoś kto nie był na emigracji nie zrozumie o co w tym chodzi.

Już wiele razy w życiu zlekceważyłem sytuacje gdzie powinienem był zareagować. Biorę na klatę to, że z wielką przyjemnością powiedziałem kobiecie żeby wyp🤬alała, bo kilka razy wcześniej prosiłem ją, oraz jej koleżankę, o szacunek wobec innych. Gdy w pewnym momencie podczas spokojnej piosenki zadzwonił telefon jednej z nich, a ona go odebrała i głośno manifestując zaczęła rozmawiać przeszkadzając innym w odbiorze koncertu, to nie mogłem tego dłużej tolerować.

Na Solo Aktach mam światło na ludzi żeby mieć z nimi kontakt, żeby czytać ich reakcje. Jak widzę, że jedna osoba przeszkadza całej reszcie to moim obowiązkiem jest zareagować. I tak zrobiłem. Był to finalnie jeden z najbardziej udanych koncertów na trasie. Po koncercie stałem ponad dwie godziny z fanami podpisując płyty i rozmawiając o zaistniałym incydencje.

Chciałbym dodać, że całą trasę (16 koncertów), zagrałem na własne ryzyko finansowe. Nie miałem żadnych sponsorów, ani z góry opłaconych koncertów. Wszystkie koszty trasy zostały pokryte wpływami z biletów. Nie licząc gigantów polskiej sceny metalowej, jestem jedyną osobą, którą odwiedziła Polonię w tak wielu miastach w całej Wielkiej Brytanii.

Podczas całej trasy koncertowej filmowaliśmy rozmowy z Polonią,
spaliśmy u emigrantów, nasza kamera rejestrowała ich życie. Z tych materiałów powstanie pełnometrażowy film dokumentalny „Wiwat Polonia!"

Poniżej przedstawiam nagranie z całego "zajścia".

Czesław Mozil

podpis użytkownika

drum'n'bass | dubstep | breakcore
Zgłoś
Adi0303 2015-01-30, 15:26
Snalasła ras pefna pani
aparat to bani...
Zgłoś
Konto usunięte 2015-01-30, 15:33 1
Już nie mówcie, że postąpił po chamsku, bo do takich tępych strzał jak będziesz mówił grzecznie, to nic nie dotrze a jeszcze bardziej sobie pozwolą na robienie wiochy na koncercie.
Zgłoś
ssX666 2015-01-30, 15:38
Blacharski przeżytek polszczany pewnie dzwonił klient .
Zgłoś
teken 2015-01-30, 15:39 2
Ale tak jest, że do przyj🤬ych ludzi nie dotrze kulturalnie, to trzeba od razu na ostro, bo inaczej nie podziała. Dobrze zrobił.

podpis użytkownika

Zgłoś
Matush5 2015-01-30, 15:46 2
Wiecie co innego jest na dużym koncercie w jakimś dużym klubie, gdzie muzyka łupie, wszyscy śpiewają tekst piosenki. A tutaj mamy widok jak w kościele, każdy cichutko czeka na piosenkę. A tu nagle wyskakuję taka kobita, telefon specjalnie chyba tak długo odbierała, żeby ją ktoś zobaczył... Nie dostosowała się po prostu do warunków jakie tam panowały. Gościa rozproszyło to jej wygarnął. A to, że chamsko z jednej strony co miał jej powiedzieć skoro była pijana ? Proszę się uspokoić ? to by go wyśmiała... Rzucił by jej te 5 funtów w mordę czy ile ten bilet kosztował i wtedy moim zdaniem wszystko było by okej i nie darła by się, że zapłaciła za bilet.
Zgłoś
Konto usunięte 2015-01-30, 15:55 5
byłem na jego koncercie dzień wcześniej bodaj w manchasterze i tez chciał kobiete wyp🤬olic, bo prosił o ciszę a jakaś tępa dzida darła się DAWAJ!!! Powiedzial jednak ze jest 'dziś kulturalny i nie powie jej WYP🤬ALAJ, co ja poradzę ze się naj🤬aś, naucz się pic na emigracji! ' dostal owacje od publiczności (około 50 osob lacznie) i już było milo i zajebiscie później
Zgłoś
keiichi343 2015-01-30, 15:57
[Podczas całej trasy koncertowej filmowaliśmy rozmowy z Polonią,
spaliśmy u emigrantów, nasza kamera rejestrowała ich życie. Z tych materiałów powstanie pełnometrażowy film dokumentalny „Wiwat Polonia!"
nie przyszło wam do głowy że to mogło być ustawione? na poczet filmu dokumentalnego ?
z takimi smaczkami film jest atrakcyjniejszy.

Ale jeżeli to jest prawda Czesław dobrze zrobił , czy zbyt chamsko ? nie ! czemu nie ? bo Czesław nie mówi po polsku perfekcyjnie był wk🤬iony i szukał najprostszych słów.
Zgłoś
Cryo 2015-01-30, 15:59 3
Tak właśnie tępe p🤬dy przynoszą wstyd normalnym emigrantom. Brawa dla Mozila za stanowczość.
Zgłoś
Konto usunięte 2015-01-30, 16:09
Niech stąd wyp🤬ala tylko wstyd przynosi dla Naszego kraju
Zgłoś
bloodwar 2015-01-30, 16:10 4
Z innych relacji z koncertu wynika, że "pan" (w cudzysłowie bo pomyłką jest obdarzanie jakimś szacunkiem takiego osobnika, który w wulgarnych słowach obraża damy) był pijany, zamiast spiewać (choć śpiewem też jego twórczości bym nie nazwał) to głównie gadał coś do siebie i mamrotał do mikrofonu i co chwile wrzucał jakieś teksty na Polaków (że sami sobie zgotowaliście ten los, mieszkacie w norch jak szczury żeby tylko parę funtów zaoszczędzić etc oraz oczywiście standardowy pocisk "Polaczki"), z obfitej relacji wideo wycięto niemal wszystko to co miały do powiedzenia "pijane" panie i pozostawiono jedynie kilka sekund "tłumaczenia się" tego "artysty" (i tak poprzycinane i posklejane)... Wolność słowa

podpis użytkownika

"Multikulturowość jest dobra!" - Elin Krantz
Zgłoś
mrobi 2015-01-30, 16:19 1
kto to jest k🤬a ten Czesław?
Zgłoś
Konto usunięte 2015-01-30, 16:55
dupablada666 napisał/a:

Artysta, co 3/4 życia spędził poza granicami naszego kraju (a krytykuje Polskę przy niemal każdej okazji) i pijana lafirynda, co sobie musi na koncercie przez telefon porozmawiać. Obydwoje siebie warci...

Co za untermensch.. Ty za to nawet k🤬a nie wiesz co to jest krytyka. Naprawdę polaczki zróbcie to dla siebie i zajrzyjcie czasem do słownika, bo jak już pozujecie na takich k🤬a patriotycznych mędrców, to wypadałoby się chociaż zapoznać z określeniami, których tak często używacie..
Zgłoś
borys93 2015-01-30, 17:02
Dobra może to było chamskie. Ale za to szczere i z wyraźnym przekazem :]
Zgłoś
Angeltostarakurwa 2015-01-30, 17:31
brawo czesiek XD
Zgłoś
Konto usunięte 2015-01-30, 18:08 8
bloodwar napisał/a:

Z innych relacji z koncertu wynika, że "pan" (w cudzysłowie bo pomyłką jest obdarzanie jakimś szacunkiem takiego osobnika, który w wulgarnych słowach obraża damy) był pijany, zamiast spiewać (choć śpiewem też jego twórczości bym nie nazwał) to głównie gadał coś do siebie i mamrotał do mikrofonu i co chwile wrzucał jakieś teksty na Polaków (że sami sobie zgotowaliście ten los, mieszkacie w norch jak szczury żeby tylko parę funtów zaoszczędzić etc oraz oczywiście standardowy pocisk "Polaczki"), z obfitej relacji wideo wycięto niemal wszystko to co miały do powiedzenia "pijane" panie i pozostawiono jedynie kilka sekund "tłumaczenia się" tego "artysty" (i tak poprzycinane i posklejane)... Wolność słowa

szczerze wątpię, byłem na jednym z tych koncertów i tak, gadał sporo, bo tak wyglądają wszystkie jego koncerty, a z tym co mówił niejeden emigrant się uosabia, było kulturalnie i na luzie, k🤬a, tylko cebulandia twojego pokroju jak zawsze znajduje jakies ale bez żadnych potwierdzonych info. Także potwierdzone info od uczestnika: czeslaw jest przec🤬j za to co stworzyl (tj. tą trasę) a koncerty, czy raczej spektakle przemiodne
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie