Lucjan Rabiej całe życie poświęcił XIX w. fotografii
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 23:14
Alchemia – przednaukowa praktyka łącząca elementy zawarte obecnie w chemii, fizyce, sztuce, semiotyce, psychologii, parapsychologii, metalurgii, medycynie, astrologii, mistycyzmie i religii. Wspólnym celem alchemików było odkrycie metody transmutacji ołowiu w złoto (kamień filozoficzny), lekarstwa na wszelkie choroby (panaceum) oraz eliksiru nieśmiertelności.
Niech ktoś mi wytłumaczy jak można być Alchemikiem fotografii.
Z góry dziękuję
Niech ktoś mi wytłumaczy jak można być Alchemikiem fotografii.
Z góry dziękuję
Zapewne czlowiek ktory wymyslal tytul byl daleki od stanu trzezwosci, jednakze slowo ,,alchemik" moze oznaczac pseudonim artystyczny tego pana w kartotekach policyjnych. Niezdzwilbym sie gdyby nasz bohater fotografowal nie tylko stare palacyki i drzewka...
A teraz mala ankietka: Co bys zrobil gdybys w opuszczonych ruinach w srodku lasu napotkal takiego pana?
Osobiscie uwazam, ze poruszajac sie po jakis ruinach, czlowiek nie jest zdziwiony obecnoscia bezdomnych/pijakow/gimbonarkomanow jednak widok takiego pana w takim miejscu musi budzic skrajne emocje.
A teraz mala ankietka: Co bys zrobil gdybys w opuszczonych ruinach w srodku lasu napotkal takiego pana?
Osobiscie uwazam, ze poruszajac sie po jakis ruinach, czlowiek nie jest zdziwiony obecnoscia bezdomnych/pijakow/gimbonarkomanow jednak widok takiego pana w takim miejscu musi budzic skrajne emocje.
Dla zainteresowanych tematem polecam jeszcze Pawła Janczaruka- człowiek, który wie chyba wszystko o fotografii tradycyjnej.
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie