Coś nietypowego. Projekt, którego oryginalnym pomysłodawcą jest Derren Brown. Okazuje się, że ludzie nie są tak spostrzegawczy jak im się wydaje
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 1:59
Coś nietypowego. Projekt, którego oryginalnym pomysłodawcą jest Derren Brown. Okazuje się, że ludzie nie są tak spostrzegawczy jak im się wydaje
Widac ze osoby ktore tłumaczyły jak dojść np. na ten komisariat sie zorientowały ze cos nie gra
Widac to po ich wyrazach na twarzy.
dobry pomysł, wykonanie trochę gorsze
Z siostrą dobre, bo podmienili się, siostra jeszcze nic nie powiedziala a on już ''Mogłabyś powtórzyć?''
3:08 - dziadek w czapce po zmianie "prowadzącego" na dupę sam pyta, czy to jest to samo (pytanie), więc ostatnia scenka (niby finał..) zupełnie nie wyszła. Z resztą, wszyscy mieli wątpliwości, ale spytać "to na pewno pan?" byłoby przecież głupio, więc odpowiadają dla świętego spokoju. Xero z dupy.
yyy nie chodzi przypadkiem o to, że obok każdej z pytanych osób przechodzą kolesie z płytą wiórową i w jednym przypadku z kartonem, bynajmniej cisną się na równo a to widz ma się skapnąć że sytuacja się powtarza??
To moje zdanie, ale jestem świeży na tym forum i mogę się mylić.
To moje zdanie, ale jestem świeży na tym forum i mogę się mylić.
z dziadkiem w 3 minucie przecież zauważył zmianę i zapytał czy chodzi o to samo.
Tzw. ślepota na zmiany
Fajnym, sadystycznym przykładem może być żaba. Jeśli wrzucimy żabę do gotującej się wody, to będzie próbowała z niej jak najszybciej wyskoczyć. Jeśli jednak wrzucimy żabę do wody o normalnej temperaturze i zaczniemy ją podgrzewać, to żaba się ugotuje
Jeśli chodzi o ludzi, to psychologia tłumaczy to zjawisko tym, że ślepota na zmiany pełni rolę adaptacyjną i chroni nas przed gromadzeniem zbyt dużej ilości danych.
Fajnym, sadystycznym przykładem może być żaba. Jeśli wrzucimy żabę do gotującej się wody, to będzie próbowała z niej jak najszybciej wyskoczyć. Jeśli jednak wrzucimy żabę do wody o normalnej temperaturze i zaczniemy ją podgrzewać, to żaba się ugotuje
Jeśli chodzi o ludzi, to psychologia tłumaczy to zjawisko tym, że ślepota na zmiany pełni rolę adaptacyjną i chroni nas przed gromadzeniem zbyt dużej ilości danych.
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie