👾
Zmiana domeny serwisu
- ostatnia aktualizacja:
2025-07-22, 21:51
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 22:46

Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany

@up
Tato uspokój się bo jutro do sejmu idziesz pracować i nie chce byś się denerwował : ]
Tato uspokój się bo jutro do sejmu idziesz pracować i nie chce byś się denerwował : ]
Urzędnicy nie budują dróg. A policja i edukacja powinna być dawno sprywatyzowana.

@ tentypluk
i płacił byś nascie tysięcy za wyzsze wykształcenie. osoby mniej zamozne były by bez szans na edukacje wyższą i byśmy mieli sytyuacje jak w sredniowieczu że osoby z kasa maja wyksztalcenie albo księża a ciemna masa słucha ich przykazan...
co do policji rozszerzyć uprawnienia a większość urzędników w p🤬du posłac bo nie robią praktycznie nic!
drogi się budują w mojej okolicy na około 10 dróg 6 jest zrobionych i 2 w trakcie wiec nie ma co narzekac idzie w dobra strone...
i płacił byś nascie tysięcy za wyzsze wykształcenie. osoby mniej zamozne były by bez szans na edukacje wyższą i byśmy mieli sytyuacje jak w sredniowieczu że osoby z kasa maja wyksztalcenie albo księża a ciemna masa słucha ich przykazan...
co do policji rozszerzyć uprawnienia a większość urzędników w p🤬du posłac bo nie robią praktycznie nic!
drogi się budują w mojej okolicy na około 10 dróg 6 jest zrobionych i 2 w trakcie wiec nie ma co narzekac idzie w dobra strone...

W Anglii jest całkiem dobry system płatnego szkolnictwa wyższego. Uczysz się za darmo, ale kończysz edukację z długiem, który musisz spłacać dopiero jeśli zarabiasz powyżej pewnego poziomu (który jest realnie dobrany i można fajnie żyć nie przekraczając go). Jest tam tylko jeden błąd - kasę wykłada państwo, a więc uczelnia nie ma motywacji do jak najlepszego nauczania. Gdyby uczelnie same wykładały pieniądze, to zadbałyby o odpowiednią selekcję i poziom kształcenia, by zmaksymalizować szanse na spłatę długu.

Ot ten pan tutaj najlepiej okreslil nasza sytuacje, polecam filmiki z udzialem tego jegomoscia na Youtube.

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie