Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia Dodaj Obrazki Dowcipy Soft Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
wojasasiok 2025-03-31, 16:17 7
@Geraldinio: P🤬lisz jak Francuzi 20 lat temu, rzeczywistość dowiodła do czego prowadzi takie myślenie!
Zgłoś
JoSeed 2025-03-31, 16:25 2
wojasasiok napisał/a:

@
: P🤬lisz jak Francuzi 20 lat temu, rzeczywistość dowiodła do czego prowadzi takie myślenie!

Kiedy Geraldinio ma racje..

Historia islamu na ziemiach polskich, której dziedzictwo odczuwamy po dzisiejszy dzień, rozpoczyna się w wieku XIV, wraz z początkami osadnictwa muzułmanów w Wielkim Księstwie Litewskim, związanym z Polską unią. Owymi pierwszymi muzułmanami byli Tatarzy ze Złotej Ordy. Byli to jeńcy, wzięci do niewoli w wyniku wojen Książąt Litewskich ze Złotą Ordą i dobrowolni emigranci, opuszczający swe rodzinne strony z powodu panujących tam okresowo klęsk głodu i walk o władzę, w których nie raz sami brali udział i po przegranej musieli uciekać przed prześladowaniami.

Społeczność muzułmańska w Polsce po II wojnie światowej zmieniała się. Muzułmanie przenosili się ze wsi do miast, na większą skalę niż to miało miejsce przed wojną. Powoli zanikały tradycyjne zawody jak garbarstwo i rolnictwo, muzułmanie polscy zawodowo przestali się odróżniać od ludności polskiej innych wyznań. Muzułmanie polscy zatracali niektóre własne obyczaje i coraz bardziej upodabniali się do ogółu ludności polskiej, z którą na co dzień mieli kontakt.

W latach siedemdziesiątych i osiemdziesiątych XX w. do mieszkających od wieków w Polsce Tatarów zaczęli dołączać nowi przybysze z krajów muzułmańskich, zwiększając liczebność wyznawców islamu w Polsce. Byli to głównie Arabowie podejmujący studia na polskich uczelniach, w mniejszym stopniu imigranci. Większość z nich po zakończeniu studiów wracała do rodzinnych stron, niektórzy jednak zostawali w Polsce na stałe.
Zgłoś
MYKELE 2025-03-31, 16:25 2
Spidzio napisał/a:

Podziękujcie pisdzielcom za sprowadzenie do kraju ponad 300.000 muzułmanów

Tak k🤬a inżyniery akurat teraz po półtora roku rządów tych k🤬 postanowili zrobić herr TüSSkowi na złość i wypełzli z nor
Zgłoś
Geraldinio 2025-03-31, 16:26 2
wojasasiok napisał/a:

@
: P🤬lisz jak Francuzi 20 lat temu, rzeczywistość dowiodła do czego prowadzi takie myślenie!

ale p🤬lę mówiąc, że mniejszości muzułmańskiej w Polsce nie ma, czy może jednak są i wysadzają się? albo kłamstwem jest, że kolorowe pochody blokują drogę podczas procesji? Dzwony wcale nie biją? No udowodnij, w czym p🤬lę.

podpis użytkownika

Si vis pacem, para bellum.
Zgłoś
Qdłaty 2025-03-31, 16:27
Katolicy czy muzułmanie to są sekty
Zgłoś
BrajanuszDzesika 2025-03-31, 16:38 2
TwójCzarnyPan napisał/a:

Bo jest koniec Ramadanu. A skoro wynajęli halę, to znaczy, że nie ma w okolicy meczetu.
To źle?

Źle
niech wyp🤬alają
Zgłoś
Mordor86 2025-03-31, 16:48 2
A kto bojkotował referendum w sprawie imigrantōw ? Kto uroczyście unieważnienił? Polak Polakowi Niemcem
Zgłoś
Bul_od_bytu 2025-03-31, 16:56 1
TwójCzarnyPan napisał/a:

Bo jest koniec Ramadanu. A skoro wynajęli halę, to znaczy, że nie ma w okolicy meczetu.
To źle?

Wiedziałem, że poza białkiem to przyswoiłeś od Abdula jakąś użyteczną wiedzę.
Chwali się to
Zgłoś
Kefir30 2025-03-31, 16:58
Bestia_z_aquaparku napisał/a:

Ty tak na serio?
Mądrego to miło posłuchać/poczytać.

Serio serio.
Zgłoś
Bestia_z_aquaparku 2025-03-31, 17:04 1
KuBuX napisał/a:

Otwierasz drzwi, wrzucasz dwa granaty odłamkowe, zamykasz drzwi i idziesz w c🤬j

Co Ty chrzanisz za głupoty?!
Za mało🙂
Zgłoś
OblesnyKnur 2025-03-31, 17:32
Kozie syny juz w Polsce!
Zgłoś
DariuszSanitariusz 2025-03-31, 17:40
Kefir30 napisał/a:

Robią coś złego? Nie. Dopóki nic złego nie robią to szkoda nerwów. Gonić i zabijać jak zaczną rozrabiać.
Co wy się na zapas wk🤬iacie XD

Tego nie powinno k🤬a nawet w Polsce byc do c🤬ja
Zgłoś
crookla 2025-03-31, 17:45 1
Kefir30 napisał/a:

Robią coś złego? Nie. Dopóki nic złego nie robią to szkoda nerwów. Gonić i zabijać jak zaczną rozrabiać.
Co wy się na zapas wk🤬iacie XD

Kiedy naziści przyszli po komunistów, milczałem,
nie byłem komunistą.
Kiedy zamknęli socjaldemokratów, milczałem,
nie byłem socjaldemokratą.
Kiedy przyszli po związkowców, nie protestowałem,
nie byłem związkowcem.
Kiedy przyszli po Żydów, milczałem,
nie byłem Żydem.
Kiedy przyszli po mnie, nie było już nikogo, kto mógłby zaprotestować.

[ Dodano: 2025-03-31, 17:46 ]
Mordor86 napisał/a:

A kto bojkotował referendum w sprawie imigrantōw ? Kto uroczyście unieważnienił? Polak Polakowi Niemcem

właśnie po to było to błazeńskie referendum.. żeby tacy jak ty potem mowili "ooo było nie bojkotować" a że pis drugą ręką masowo ich przyjmowal to juz zapomniales xD
Zgłoś
raxi109 2025-03-31, 17:49 2
Tuskoboty nawet sadola przejęły. Giertych nieźle placi trollom
Zgłoś
PoluxD 2025-03-31, 17:53 3
mnie bardziej rozwala fakt ze betonoza w sekcji eskeprckiej komentarzy sądzi ze to nie jest wina PiSu za ten stan xD To Jarosław Kaczyński wpuscił tych ludzi do kraju.
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie