📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
42 minuty temu

Przez wieki wierzyliście w stworzenie ludzi dosłownie, dopóki nauka nie udowodniła, że ziemia jest ciut starsza niż myśleliście i nie zaproponowała teorii ewolucji...
Kto ma prawo decydować co jest metaforą, a co nie? Podaj mi choć jeden fragment Biblii mówiący, że stworzenie świata jest metaforą... Nie ma..?
"trzeba tylko pomyśleć" ??? Coś przestaje pasować to staje się metaforą, alegorią, symbolem... Tak..? A chrzest..? Oblanie metaforycznie świętą wodą w celu odkupienia metaforycznego grzechu..? Niedługo będziecie mówić, że zmartwychwstanie, cuda i dziewictwo Maryi było metaforą... Aż pewnego dnia dojdziecie do wniosku, że i Bóg jest metaforą... I chyba dobrze... Z uznaniem np. zmartwychwstania za metaforę to może przesada, bo pewnie prędzej chrześcijaństwo padnie niż ktoś tak powie (chociaż głupota ludzka nie zna granic)
Kto ma prawo decydować co jest metaforą, a co nie? Podaj mi choć jeden fragment Biblii mówiący, że stworzenie świata jest metaforą... Nie ma..?
"trzeba tylko pomyśleć" ??? Coś przestaje pasować to staje się metaforą, alegorią, symbolem... Tak..? A chrzest..? Oblanie metaforycznie świętą wodą w celu odkupienia metaforycznego grzechu..? Niedługo będziecie mówić, że zmartwychwstanie, cuda i dziewictwo Maryi było metaforą... Aż pewnego dnia dojdziecie do wniosku, że i Bóg jest metaforą... I chyba dobrze... Z uznaniem np. zmartwychwstania za metaforę to może przesada, bo pewnie prędzej chrześcijaństwo padnie niż ktoś tak powie (chociaż głupota ludzka nie zna granic)

kolejna ciota, ktora probuje sie odegrac na nieistniejacym lub istniejacym bogu, za to ze ciota jest

Koleś sam sobie chyba nie radzi z tą "zagadką" jaką jest wiara i czy w to wszystko wierzyć czy nie, skoro musi publicznie wykrzyczeć swoje nic nie warte zdanie na ten temat, bez jakichkolwiek argumentów

"miliardy słodkich dzidziusiów o słodziutkich twarzyczkach i różowych dupciach"
hmmm brzmi pedofilem
hmmm brzmi pedofilem

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie