- kula ma dwie części, jak się ją przetnie, a koło jest okrągłe
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 1:59
- kula ma dwie części, jak się ją przetnie, a koło jest okrągłe
Jak można powiedzieć, że liczby naturalne to liczby dodatnia?! Jakaś masakra normalnie. ;//
Przecież 0 często zalicza się do liczb naturalnych, a jak wiemy 0 nie ma określonego znaku. Zdarza się, że mówimy o zerze dodatnim i ujemnym, ale na ogół jest ono ani ujemne, ani dodatnie.
Przecież 0 często zalicza się do liczb naturalnych, a jak wiemy 0 nie ma określonego znaku. Zdarza się, że mówimy o zerze dodatnim i ujemnym, ale na ogół jest ono ani ujemne, ani dodatnie.
Talpy, bo tak na prawdę matematyka(a raczej to coś, co matematyka tłumaczy na prosty ludzki język) jest piękna, ale bardzo ograniczona, trzeba będzie powoli przesiąść się na inny model i jestem pewien, że w końcu powstanie coś, co zastąpi matematykę , jaką ona jest, lekkim liftingiem.
A mnie zaciekawił temat gotowania jajka. Dlaczego? A właśnie dlatego że jest coś takiego jak termodynamika, a dokładniej chodzi o przewodnictwo cieplne otoczenia - wody. Jeżeli gotujemy w tych samych warunkach jajko co dwa jajka, to czas gotowania będzie dla dwóch jajek większy. Wynika to z tego że ta sama ilość wody musi przekazać dwa razy więcej ciepła.
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie