a ja wam powiem że to jest ułatwianie przejazdu motocyklom, dlatego jestem ZA!
może lepiej jeździjmy rowerami...
to można PARKOWAĆ przed światłami na skrzyzowaniu ????
konto usunięte
2012-05-22, 19:05
Sory ziomek ale jeżdżę zawodowo rowerem do pracy od 5 lat i jak tak staniesz to ja nie mam jak przejechać i właśnie w ten sposób nie pozwalacie rowerzystom swobodnie się poruszać.
Nie wiem czy panowie z filmiku są świadomi, iż niedawno zmieniło się ciutkę w przepisach ruchu drogowego. Między innymi to, że zatrzymując swój pojazd musimy umożliwić rowerzystom przejazd po naszej PRAWEJ stronie. Tak samo gdy my skręcamy w prawo, a rowerzysta jedzie prosto, MA BEZWZGLĘDNE PIERWSZEŃSTWO.
Swoją drogą, jak mówimy o filmiku publikowanym, który niby ma instruować ... posługujmy się terminologią fachową. Parkować na czerwonym ... cool story.
konto usunięte
2012-05-22, 20:32
Ten człowiek może stwarzać zagrożenie na drodze trąc przy każdym skrzyżowaniu oponą o krawężnik jak to zrobił na filmiku. Jak mu pójdzie przy większej prędkości to narobi bałaganu.
Carol napisał/a:
Ten człowiek może stwarzać zagrożenie na drodze trąc przy każdym skrzyżowaniu oponą o krawężnik jak to zrobił na filmiku. Jak mu pójdzie przy większej prędkości to narobi bałaganu.
poza tym stając tak w deszczu istnieje ogromne prawdopodobieństwo ochlapania przechodniów. moim zdaniem zawsze należy utrzymywać bezpieczną odległość od samochodu z naprzeciwka i w tym momencie dawać sobie szansę na zjechanie. karetka też nie zawsze przecie się pojawia, a zachowanie ostrożnej odległości przed autem sprzyja innym sytuacjom również.