W Brazylii inwalida ma darmowy przejazd komunikacją miejską. W 0:26 zaobserwowano cud
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 23:54
a ja głupi myślałem że uchwyci sie autobusu i tak za nim pojedzie...
Jak to Indie to brawa dla tego Pana. Przewyższa mądrością niejednego debila na sadolu bo zad3n z was nie wpadł by na taki pomysł....nawet ja
wydaje mi sie ze wózek inwalidzki stosowany jest tez w innych przypadłościach a nie tylko przy całkowitym paraliżu nóg, wiec nic dziwnego dla mnie ze gosciu wstał
To że wstał to nie znaczy że jest oszustem. Nie każdy kto jeździ na wózku jest całkowicie sparaliżowany, niektórzy dadzą radę przejść kilka kroków, np. po domu chodzą o kulach, ale na dłuższą wyprawę na miasto już nie dadzą rady i wtedy jadą na wózku. Np. stwardnienie rozsiane jest chorobą postępującą, na początku trochę słabnie, później chodzi o kulach, po kilku latach już tylko na wózku, a na końcu to już z łóżka nie wstaje.
Teuwil napisał/a:
To że wstał to nie znaczy że jest oszustem. Nie każdy kto jeździ na wózku jest całkowicie sparaliżowany, niektórzy dadzą radę przejść kilka kroków, np. po domu chodzą o kulach, ale na dłuższą wyprawę na miasto już nie dadzą rady i wtedy jadą na wózku. Np. stwardnienie rozsiane jest chorobą postępującą, na początku trochę słabnie, później chodzi o kulach, po kilku latach już tylko na wózku, a na końcu to już z łóżka nie wstaje.
Nie wiem czy zrozumiałeś to co sam napisałeś? Choroba jest postępowa, czyli jak siedział na wózku to raczej już nie wstanie
McQurwa napisał/a:
Nie wiem czy zrozumiałeś to co sam napisałeś? Choroba jest postępowa, czyli jak siedział na wózku to raczej już nie wstanie
To Ty nie zrozumiałeś, przecież w drugim zdaniu napisałem, że nie którzy na krótkich dystansach dadzą radę chodzić.
Znam osobiście dwie takie osoby co o kulach przejdą kilka/kilkanaście metrów i po schodach trzymając się poręczy powoli na pół piętra wejdą i po krótkim odpoczynku wejdą na drugie pół piętra. Na miasto bez wózka nie wyjdą bo po 5 minutach nie dali by rady ustać, ale przez chwilę da radę o kulach wysiąść z samochodu i wyjąć wózek z bagażnika.
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie