Główna Poczekalnia Dodaj Obrazki Dowcipy Soft Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
Darmowy przejazd
phrontch • 2020-04-21, 12:51
W Brazylii inwalida ma darmowy przejazd komunikacją miejską. W 0:26 zaobserwowano cud

podpis użytkownika

Gdzie zginęło moje minimum 1200 tematów?
Zgłoś
Halman 2020-04-21, 13:06 5
a ja głupi myślałem że uchwyci sie autobusu i tak za nim pojedzie...
Zgłoś
Konto usunięte 2020-04-21, 13:23
Nie tylko kierowca zaskoczony.
Zgłoś
silwerbalk 2020-04-21, 13:29 2
Nie wiem czemu ale bym go kopną.... J🤬y gruby leń co dupy nie może podnieść.... Albo połamać mu oba gitary wtedy będzie potrzebował tego wózka i nie będzie musiał udawać inwalidy... Bo nim będzie
Zgłoś
PS6 2020-04-21, 14:07
Jak to Indie to brawa dla tego Pana. Przewyższa mądrością niejednego debila na sadolu bo zad3n z was nie wpadł by na taki pomysł....nawet ja
Zgłoś
Konto usunięte 2020-04-21, 15:17 1
Teraz się śmiejecie, a jak was podegra albo RZS dorwie, to będziecie płakać jak r🤬any w dupkę nowożeniec, któremu nie przyszło wcześniej do głowy, że przemoc domowa może się wiązać z przec🤬leniem.
Zgłoś
Biancaaaa 2020-04-21, 15:33 20
wydaje mi sie ze wózek inwalidzki stosowany jest tez w innych przypadłościach a nie tylko przy całkowitym paraliżu nóg, wiec nic dziwnego dla mnie ze gosciu wstał

podpis użytkownika

Zgłoś
Teuwil 2020-04-21, 19:14 8
To że wstał to nie znaczy że jest oszustem. Nie każdy kto jeździ na wózku jest całkowicie sparaliżowany, niektórzy dadzą radę przejść kilka kroków, np. po domu chodzą o kulach, ale na dłuższą wyprawę na miasto już nie dadzą rady i wtedy jadą na wózku. Np. stwardnienie rozsiane jest chorobą postępującą, na początku trochę słabnie, później chodzi o kulach, po kilku latach już tylko na wózku, a na końcu to już z łóżka nie wstaje.
Zgłoś
McQurwa 2020-04-21, 21:08 1
Teuwil napisał/a:

To że wstał to nie znaczy że jest oszustem. Nie każdy kto jeździ na wózku jest całkowicie sparaliżowany, niektórzy dadzą radę przejść kilka kroków, np. po domu chodzą o kulach, ale na dłuższą wyprawę na miasto już nie dadzą rady i wtedy jadą na wózku. Np. stwardnienie rozsiane jest chorobą postępującą, na początku trochę słabnie, później chodzi o kulach, po kilku latach już tylko na wózku, a na końcu to już z łóżka nie wstaje.

Nie wiem czy zrozumiałeś to co sam napisałeś? Choroba jest postępowa, czyli jak siedział na wózku to raczej już nie wstanie

podpis użytkownika

We know they are lying.
They know they are lying.
They know that we know they are lying.
We know that they know that we know they are lying.
And still they continue to lie.

Zgłoś
Rozjebie 2020-04-21, 23:06
Albo po prostu miał kaca giganta i nie chciało mu się chodzić, a wózek babce zaj🤬 razem z rentą
Zgłoś
Teuwil 2020-04-22, 10:44
McQurwa napisał/a:

Nie wiem czy zrozumiałeś to co sam napisałeś? Choroba jest postępowa, czyli jak siedział na wózku to raczej już nie wstanie

To Ty nie zrozumiałeś, przecież w drugim zdaniu napisałem, że nie którzy na krótkich dystansach dadzą radę chodzić.
Znam osobiście dwie takie osoby co o kulach przejdą kilka/kilkanaście metrów i po schodach trzymając się poręczy powoli na pół piętra wejdą i po krótkim odpoczynku wejdą na drugie pół piętra. Na miasto bez wózka nie wyjdą bo po 5 minutach nie dali by rady ustać, ale przez chwilę da radę o kulach wysiąść z samochodu i wyjąć wózek z bagażnika.
Zgłoś