Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia Dodaj Obrazki Dowcipy Soft Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
Coffey 2025-02-01, 18:37
Gienek78 napisał/a:

Jeżeli dziecko wystąpi o uznanie ojcostwa, to przysługują mu wszystkie prawa: alimenty, dziedziczenie itp.
To, że spiszesz sobie jakąś umowę, to nie oznacza, że jest ona ponad prawem.
Tu masz ogólne wyjaśnienie:
"Reasumując, w drodze postępowania sądowego może nastąpić ujawnienie tożsamości dawcy nasienia. Prawo natomiast jasno nie reguluje zależności finansowo-społecznych pomiędzy dawcą nasienia a jego biologicznym potomstwem powstałym ze sztucznego zapłodnienia. W tym wypadku zarówno matka dziecka może upomnieć się o alimenty, jak i dawca może upomnieć się o np. spadek.
W Polsce takiej sytuacji jeszcze nie było, ale precedensowy wyrok wydany przez niemiecki sąd w 2013 roku wzbudził w mediach zamieszanie. Sąd nie zarządził alimentów. Pozwolił jednak na ujawnienie danych dawcy, argumentując swoją decyzję tym, że dziecko poczęte dzięki sztucznemu zapłodnieniu ma prawo dowiedzieć się, kto jest jego biologicznym ojcem. W Wielkiej Brytanii luka prawna doprowadziła do nałożenia obowiązku alimentacyjnego na dawcę nasienia. Mężczyzna nie był anonimowym dawcą. Materiał genetyczny udostępnił natomiast drogą nieformalną. Zgodnie z brytyjskim prawem tylko mężczyzna oddający nasienie za pośrednictwem licencjonowanej kliniki nie jest w świetle prawa ojcem. Tym bardziej jeżeli do zapłodnienia doszło drogą naturalną. Bardzo podobny wyrok wydał sąd stanu Kansas w USA.
Prywatna umowa
Sytuacja nie jest jasna również w wypadku zabezpieczenia się przez strony umową. Na rozmaitych stronach internetowych ogłasza się wielu prywatnych dawców, dysponujących aktualnymi badaniami. Zarówno dla matki, jak i dla dawcy istotne będzie podpisanie umowy. Taka umowa może niestety być nieprawomocna. W wypadku wielu państw taka umowa jest nieważna, jeżeli inseminacja nie została przeprowadzona zgodnie z obowiązującym prawem i nie wykonał jej lekarz. W Polsce może dojść do unieważnienia umowy, jeżeli jest sprzeczna z zasadami współżycia społecznego. Oczywiście stwierdzenie, że taka umowa narusza reguły występujące w stosunkach międzyludzkich i wartości moralne może być trudne. Nie jest to jednak z pewnością niemożliwe."
I nie nazywaj z automatu wszystkich "debilami" bo masz jakieś swoje wyobrażenie, niekoniecznie zgodne z rzeczywistością. Sprawa nie jest prosta i jednoznaczna, jest kurewsko śliska.

Przecież tylko potwierdziłeś to co napisałem.

1.Sąd nie zarządził alimentów. Pozwolił jednak na ujawnienie danych dawcy
2.Zgodnie z brytyjskim prawem tylko mężczyzna oddający nasienie za pośrednictwem licencjonowanej kliniki nie jest w świetle prawa ojcem.
3.W wypadku wielu państw taka umowa jest nieważna, jeżeli inseminacja nie została przeprowadzona zgodnie z obowiązującym prawem i nie wykonał jej lekarz.
Zgłoś
janusz_biznesu 2025-02-01, 19:49
viking19 napisał/a:

mniejszą niż nazwanie dziecka Szyszonia? xD

Owszem😀
Zgłoś
mieszalniapasz 2025-02-01, 19:53 2
Czekajcie czekajcie. Jak się nowoczesnej rodzinie sianko skończy to pozwą dawcę i będzie bulił alimenty.

podpis użytkownika

Z c🤬jem i z prądem żartów nie ma!
Zgłoś
vengo 2025-02-01, 21:04
Trolik1 napisał/a:

A ja nie mam nic przeciwko, p ile dziecko będzie szczęśliwe w takiej rodzinie. Zawsze to lepiej niż w " prawdziwe katolickiej" gdzie dziecko potrafi umrzeć np z powodu pobicia... Ale jedno zdanie rozwaliło system " tata jest od finansów"... Ja jakoś nie mam problemu z kontaktem i pomocą w sprawach wszelakich dla moich dzieciaków, mimo że jesteśmy po rozwodzie. I mówię naprawdę o sprawach wszelakich...

K🤬a, przez pomyłkę dałem piwko, a w rzeczywistości chciałem zobaczyć, co zjeby dali piwko temu zjebowi...
Zgłoś
Sergio80 2025-02-02, 7:54
Za nóżki i o ścianę!
Zgłoś
Liczer 2025-02-02, 9:10
Chyba je sam szatan przr🤬ał
Zgłoś
Marv76 2025-02-02, 10:39
Oj tam jak dorośnie będzie miał dwa milfy do trojkata
Pozazdrościć
Zgłoś
Trolik1 2025-02-02, 19:39
Wombat212 napisał/a:

No k🤬a z pewnością to będzie dobre dla rozwoju tego dziecka być wychowywanym przez dwie p🤬lniete c🤬y i bez wzorca męskiego.

Chodzi o taki prawdziwy wzorzec nap🤬lający kaszojada do odcięcia? Poważnie?

[ Dodano 2025-02-02, 19:39 ]
vengo napisał/a:

K🤬a, przez pomyłkę dałem piwko, a w rzeczywistości chciałem zobaczyć, co zjeby dali piwko temu zjebowi...

Nie musisz się chwalić kim jesteś patrząc w lustro. Zjebie.
Zgłoś
vengo 2025-02-02, 20:27
Trolik1 napisał/a:

Zjeb cię zrobił, zjebem jesteś i zjebem zostaniesz. Mam nadzieję, że jesteś z najgłupszego pokolenia, czyli ostatniego pokolenia i twoje zj🤬e geny polecą w p🤬du jedynie do muszli klozetowej. Nie ma za co
Zgłoś
Wombat212 2025-02-02, 22:27
Trolik1 napisał/a:

Chodzi o taki prawdziwy wzorzec nap🤬lający kaszojada do odcięcia? Poważnie?

To że ciebie lał ojciec nie znaczy że to norma.
Zgłoś
mun66 2025-02-03, 0:09
Biedne dziecko. Całe życie zmarnowane. Każde dziecko powinno mieć tatę i mamę. Tutaj skrzywdzono je celowo.
Zgłoś
Gunter88 2025-02-03, 10:06
Biedne dziecko
Zgłoś
cezar910426 2025-02-03, 11:18
Puszczanie tego w pedałenie mnie nie dziwi. To zawsze była sk🤬iała, lewacka telewizja. Spalić aż po fundamenty. Dwa to dawca stanie się magicznie ojcem jak pieniążki będą potrzebne. Szkoda tylko tego biednego dziecka bo płaci za niedoj🤬e mózgowie mamusiek.
Zgłoś
StickerBomb 2025-02-05, 1:29
Sp🤬olony łeb poł zadania zapamiętała a do wychowania dziecka się pcha. Przecież to powinno być zabronione i karalne , wychowywanie dziecka wbrew jego woli w homoseksualnym czymśtam. Chcą się kopcić niech się kopcą ale od dzieci wara.
Zgłoś