Cytat:
Kierowałem czarnym fordem focusem. Jadąc drogą ekspresową wyprzedzałem dwa samochody. Pan za mną zniecierpliwiony tym zaczął migać mi długimi. Po zjechaniu na prawy pas, biała skoda wyprzedziła mnie i ostro zahamowała co doprowadziło do tego co widać na filmie.
Lublin, krawaciarze, ekspresówka - to nie może skończyć się dobrze
Udostępnij na Facebooku
Skopiuj link
konto usunięte
2020-05-14, 7:15
Mnie to zastanawia skąd ta "pewność", że to skody wina? Nie widać na tym słabym nagraniu, by hamował mu przed maską?
Ale tu nie widac zeby skoda hamowala.
Mi jak ktoś mruga, to puszczam gaz i zwalniam do prędkości maksymalnej dozwolonej. Najprostsze i najpiekniejsze jak widać w lusterku Janusza albo Sebixa który się piekli za kierownicą.
Nie wiadomo, czy gościu z Focusa nie wjechał na lewy pas wymuszając pierwszeństwo na Skodzie. Nie widzę świateł "stopu" w Skodzie. Jedyne co widzę to to, że samochód nie powinien tak się zachowywać przy hamowaniu. W moim mniemaniu mamy do czynienia z Januszem w Focusie. A białe lub granatowe Skody, to samo zło.
konto usunięte
2020-05-14, 10:00
1. Ford nie wyprzedzał z różnicą prędkości 1-2 kmh tylko 15-20kmh. Widać to jak minął nagrywającego.
2. Jak ktoś nie widzi, że skodziarz hamował to powinien czym prędzej do okulisty. Skodziarz bez problemu wyprzedził forda, wjechał przed forda (może zostawił 10m) i przyhamował. Nie musiał ostro hamować. Wystarczyło zwolnić o 20 kmh przy stałej prędkości forda i wypadek gotowy. Skodziarz spowodował ten wypadek i uciekł z miejsca wypadku.
może oglądamy inne filmy - skoda zahamowała. Dla ślepych kompletnie: trzecie swiatło stop na górze szyby skody.
Po drugie obstawiam, że próbował ominąć ominąć skodę bo na hamowanie było za późno (nie widzę świateł foki)... a przy prędkościach tego typu machanie kierownicą źle się kończy... Raczej to nie były nierówne hamulce...ale hamowanie podczas robienia łosia to gwarancja wyprzedzenia przez swoją dupę.
Jestem ekspertem;) 20 lat za kółkiem;)