- Mamy sporo chętnych na widownię, ale same z🤬by, Oskarki, psychicznie chorzy, zagubieni tożsamościowo i seksualnie. Kogo bierzemy?
- Tak.
Ewentualnie jeździli na łapankę do pobliskich melin i psychiatryków. Inaczej nie widzę sposobów na selekcję do tej debaty.
Nie posiadam też telewizji, więc możliwe, że to troll, a ja złapałem się jak stary boomer, bo aż się wierzyć nie chce, że takie coś puszczają w szkiełku
[ Dodano: 2025-01-31, 23:01 ]
To jest to Ostatnie pokolenie ?
Bo jak tak to popieram ich decyzję - na rodziców się te z🤬by kompletnie nie nadają !
Biada Nam, oj biada Nam Polsko ...
Ostatnie oznacza że po nich już nic nie będzie same hindusy
Zaprosili gejów, lewaków, chorego psychicznie, i kolesia który ma problem z mieszkaniem , i dwóch debili co mają problem z wysłowieniem się i wypowiedzeniem jednego zdania
Tak wygląda dziś debata w TVP2
Oczywiście że tak, ale jak widać ludzie są tak głupi, że to działa bo wystarczyło zrobić taką szopkę i materiał poszedł w świat. Także gratulacje dla osoby w TVP która to wyreżyserowała zapraszając głównie aktywistów. Materiał z godziny 20, a tu już 3 strony komentarzy.
Prawda jest banalna i rząd nie lubi jej przypominać - ludzie nie chcą mieć w tej chwili dzieci, bo abstrah🤬jąc od kwestii społecznych to mamy tak niepewną sytuację ekonomiczną jak w latach 90, cały czas WYSOKĄ INFLACJĘ (5% wg GUS rok do roku gdzie rok temu było już w c🤬j drogo, realnie pewnie jest wyższa), problemy z mieszkalnictwem, problemy z odrolnieniem części gruntów, nieuregulowane prawo najmu (dalej ktoś może wam zamieszkać bezprawnie w mieszkaniu, a wy jeszcze macie obowiązek za niego płacić), brak sensownego długoterminowego bezpiecznego najmu i parę innych kwestii by się znalazło. Oczywiście na 1 miejscu jest wciąż to że przeciętny Polak wydaje 50% swojej pensji na wynajem, 15% na rachunki, 30% na jedzenie, a resztę na poliestrowe ubrania z sieciówki.
Czy myślicie, że do rządowej telewizji zaproszą ludzi, którzy powiedzą przed dużą widownią telewidzów że nie stać ich w tym kraju dobrobytu na kupno 50 metrowego mieszkania w większym mieście kosztującego 700 tysięcy bez miejsca parkingowego i piwnicy (z wykończeniem i umeblowaniem 850-900 tysięcy) na które biorąc kredyt oddadzą do banku w ciągu 30 lat prawie 2 miliony złotych i będa płacić przez ten okres po 5 tysięcy miesięcznie raty kredytu? Wiele wykształconych osób nawet tyle nie zarabia.
Nie, nikt nie chce żeby o tym mówiono bo wtedy pojawią się pytania dlaczego rząd nie przeprowadza żadnych poważnych reform. Zamiast tego dowiemy się, że ludzie nie chcą mieć dzieci bo nie uchwalono w Polsce związków partnerskich. Naprawdę priorytetowego programu w tym kraju z gówna i patyków.
PS: fajną reklamę zrobili polskim uczelniom. Jeśli w taki nieskładny bełkotliwy sposób wypowiadają się studenci - osoby z wykształceniem średnim aspirujące do uzyskania wykształcenia wyższego i zapewne docelowo tytułu "magistra" no to brawo, gdyby nie podpis to pomyślałbym że to młodzież z jakiegoś specjalnego ośrodka wychowawczego

podpis użytkownika
Michał L.podane na tacy,

[ Dodano: 2025-01-31, 23:59 ]
CI akuratnie powinni się rozmnażać

Jestem z Podlasia. Nawet u nas nie ma takich z🤬bow. Co to k🤬a jest w tej Warszawie??? Wy tam normalsow nie macie? Albo psychole albo pedały? Chodź to jedno i to samo. Czy wy tam kazirodcze związki praktykujecie, że takich bałwanów nalepiliscie? Wiedziałem że jak Rafał Trzaskowski wygrał w pierwszej turze wyborów to za mądrzy nie jesteście, ale to co tu zobaczyłem to... Grubo.
Jak głupim trzeba być, żeby w to wierzyć. Przecież tam po kolei wypowiadają się "przypadkowe" osoby, które mają rzekomo reprezentować problemy Polaków, które znowu zupełnym "przypadkiem" są programem politycznym koalicji rządowej, która nie ma Polakom nic do zaoferowania.
Po kolei lecą:
1. związki partnerskie (forsowane przez Lewicę) 2. osoby niepełnosprawne (już na pewno szykuje się potęzny dodatek 100zł brutto miesięcznie dla opiekunów - program KO) 3. psychiatria dziecięca/dla młodzieży (nic tu nie zrobią, ale coś udają - KO ) 4. równouprawnienie w jakiejś dziwnej formie (znowu Lewica) 5. nie wiem bo nie zrozumiałem tego seplenienia