Główna Poczekalnia Dodaj Obrazki Dowcipy Soft Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
Demografia Polski
RobDeMay • 2025-01-31, 20:12
A sobie p🤬lcie, że to nie sadystyczne, ale jeśli nie przeraża to rozsądnie myślącego człowieka, to nie ma dla nas nadziei. Tfuskowa telewizja Polska, k🤬a zaj🤬a w dupe mac.

Zgłoś
kierakin 2025-02-01, 14:45
oni są studentami XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
Zgłoś
steven_seagull 2025-02-01, 17:19 2
Siriuz napisał/a:

To są właśnie ci młodzi i wykształceni z dużych miast na których tak lubi powoływać się Koalicja Gangreny mówiąc o swoim elektoracie

Zgadza się. Mam nadzieję, że wszyscy, którzy zagłosowali na uśmiechniętą Polskę, są z siebie dumni.
Zgłoś
Pfciuki 2025-02-01, 17:21 1
Lepiej się rozmnażać taśmowo, bez zastanowienia, bez zapewnienia dziecku prawidłowych wzorców i środowiska do życia. Dzięki temu sadistic będzie miał kolejne pokolenia użytkowników.
Zgłoś
Nemrod90 2025-02-01, 18:10
misiek55 napisał/a:

Nie sposób zrobić dzieciaka i go urodzić tylko go trzeba wychować. Jak na razie widzę że w tym kraju liczy się ilość nie jakość. A kto powiedział że musimy być krajem 38 milionowym?

Teoretycznie nie musimy, ale w praktyce, bez pełnej zastępowalności pokoleniowej, emerytury będą głodowe, a młodzi zmuszeni zostaną do zapieprzania głównie na utrzymanie armii emerytów. To jest właśnie kluczowy problem. Drugim jest "rozwiązanie" owego problemu, które będzie wyglądać jak na zachodzie - będą nas zasypywać bydłem z Afryki, a oni akurat problemu z dzietnością nie mają. A taki fajny kraj mieliśmy...
Zgłoś
Matiboss 2025-02-01, 18:12 1
Typowi wyborcy peło. Treaz zagłosuja na trzaska i lewactwo całkowicie opanuje nasz kraj.
Zgłoś
Shadowrun 2025-02-01, 18:20 1
Przerażające 😳 publiczność to chyba osoby z zakładu psychiatrycznego
Zgłoś
Mors_Nigra 2025-02-01, 18:24
Ej, ta gruba, mimo, że wygląda na jebniętą faminazistkę, to wcale nie głupia. Wie, że ma nasrane w głowie i nie chce tym dziecka skrzywdzić. Nie wierzę, że to mówię... ale szanuję. I prawdę powiedziała o leczeniu się na NFZ.

podpis użytkownika

Musi to na Rusi, a w Polsce JAK-KTO-CHCE!!!
Zgłoś
Srakotłuk 2025-02-01, 19:07 2
Wyborcy tyfuska.
Zgłoś
Nome 2025-02-01, 23:58
RobDeMay napisał/a:

Zaimponowałeś mnie w tym momencie. Łap piwko
No k🤬a utopia. Same zalety. Ż🤬dzi Cie nienawidzą, znalazlas prosty sposób na rozwiązanie problemu migracji, demografii i biedy. Mam nadzieję że będziesz o tym intensywnie myśleć wciśnięta w ziemię gdzieś za przystankiem i r🤬ana w dupe przez śniadego księcia. Nie chodzi k🤬a o przeludnienie polski dzietnoscia rzędu 6 ale chociażby 2.3-2.5. Wiesz jaki jest współczynnik przetrwania populacji? 2,1 w tej chwili w polsce jest 1.4. No to rzeczywiście w dalszej perspektywie ściąganie migrantów to po prostu rewelacja. GB już są w dupie a w perspektywie 50 lat nie będą mieli nic do powiedzenia we własnym kraju.
Jak to mówiłaś? Myślenie nie boli
Do tego to szkoła główna handlowa, bardzo prestiżowa uczelnia w polsce i na prawdę kierunki ekonomiczne kończą tam najlepsi xD

drzesz się na mnie a zupełnie nie zrozumiałeś co pisałam, po pierwsze jestem przeciwko imigracji właśnie ze względów społecznych, ale takie biedne ludki jak ja nie mają nic do powiedzenia, to wielki przemysł zgłasza zapotrzebowanie i wio, merkelowa nagle zaprasza wszystkich do niemiec, wielki przemysł zgłasza, że już nie potrzebuje nowych pracowników i myk niemaszki wprowadzają kontrole na granicach... tak trudno to zrozumieć

podpis użytkownika

God send us a massage: if you can't take a joke go fack yourself!
Zgłoś
amba88 2025-02-02, 8:02
To wszystko wygląda tak absurdalnie i niedorzecznie, że wydaje się to być nie prawdą. K🤬a mać co to się odp🤬la 🤮
Zgłoś
RobDeMay 2025-02-02, 10:35
Nome napisał/a:

drzesz się na mnie a zupełnie nie zrozumiałeś co pisałam, po pierwsze jestem przeciwko imigracji właśnie ze względów społecznych, ale takie biedne ludki jak ja nie mają nic do powiedzenia, to wielki przemysł zgłasza zapotrzebowanie i wio, merkelowa nagle zaprasza wszystkich do niemiec, wielki przemysł zgłasza, że już nie potrzebuje nowych pracowników i myk niemaszki wprowadzają kontrole na granicach... tak trudno to zrozumieć

Skad pomysł, że nie potrzebują? Przyczyną kontroli na granicach są obsrane portki scholza z powodu rosnącego poparcia dla afd. Kontrole na granicach są właśnie z tej przyczyny, Łysy cwaniak chce się przypodobać sporej grupie wyborców. Zwykle pajacowanie pod publikę. Ekonomicznie z bieżącego napływu nie będą mieli korzyści, ale liczą że kolejne pokolenia imigrantow się zasymilują i będą pracować. Zobacz kiedy trend wymierania niemiaszków się odwrócił. Tak, koło 2015r. Ale ludziom.sie nie podoba że imigranci robią tyle smrodu na każdej płaszczyźnie i zaczeli się odwracać w stronę afd. Scholz to wie i stąd takie a nie inne decyzje odnośnie kontroli
Zgłoś
pawelns1 2025-02-02, 11:42
co to k🤬a? gdzie to k🤬a? o k🤬a!
Zgłoś
Zixyy 2025-02-02, 13:33
ale co ma mnie przerazac? wszystko w normie, osoba autystyczna jest wsrod reszty chorych osob, kazdy czlowiek moze sie wypowiedziec, ale decydowac nie beda, pozdrawiam.
Zgłoś
GaryP 2025-02-02, 17:22 1
WPR13 napisał/a:

Mam radę dla kolegów gejów. Wino fajna muzyka i próbujcie, a może się uda...

biedron ze smiszkiem od lat próbują i gówno im wychodzi
Zgłoś
corpo_kills_me 2025-02-02, 18:34
Nome napisał/a:

przyczyną małej dzietności jest równouprawnienie kobiet, pytanie tylko czy mała dzietność to zło?
wszystkie kraje, gdzie panuje bieda i głód, to kraje gdzie rodzi się dużo dzieci, nie ważne, czy masz co dać dziecku do jedzenia, ważne że się p🤬lisz bez opamiętania
bieda jest skutkiem posiadania nadmiernej ilości dzieci, gdyby w Polsce albo innym bogatym kraju nagle dzietność skoczyła do wielkości krajów afrykańskich czyli przeciętnie 6 sztuk na kobietę, to za parę lat była by w takim kraju totalna nędza, no może nie aż taka jak w afryce, ale raczej byłoby kiepsko
druga sprawa to imigracja, z punktu widzenia ekonomi to imigracja się opłaca, nie trzeba płacić za wychowanie dziecka, dostaję się dorosłą osobę zdolną do pracy, imigracja nielegalna opłaca się podwójnie, bo nie trzeba płacić takiej osobie emerytury
wiem, że myślenie boli, ale czasem pomyślcie nad przyczynami i skutkami
i żeby nie było jestem przeciwna imigracji i popieram posiadanie dzieci

Yyy ale nikt nie mówi o posiadaniu patalogicznie dużej ilości dzieci tylko na tyle, że jest zastępowalność pokoleń. Imigracja nie rozwiązuje problemu w całości a źle prowadzona jak w Szwecji może go jeszcze pogłębić bo ten motłoch co napływa nie jest związany z krajem w którym jest i go po prostu niszczy. Co z tego że będziemy mieć natłok ludzi różnych kultur i pochodzenia i mówiących w różnych językach skoro to nie będzie społeczeństwo tylko zlepek grup o różnych celach i wartościach.
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie