Początkowe szydercze spojrzenia mistrzów, z biegem czasu zmieniają się w podziw i zadumę. Świetne!
Polecam
Dodałem do czarnych filmików bo mowa o czarnej magii buuu!
konto usunięte
2012-04-06, 20:15
Jak by ktoś oglądał program to pewnie by wiedział, że to była cwana sztuczka a nie geniusz.
banalnie proste, wystarczy pamietać ruch przeciwnika siedzącego po przecwnej stronie koła i zastosować to samo ale przynajmniej z jednym wygrać.
Derren jest geniuszem :d był jedną z rzeczy dzięki którym zmobilizowałem się pójść na psychologię

ale ma o wiele lepsze filmiki.
konto usunięte
2012-04-07, 0:22
nie oglądałem ale zgaduje wielka że zapamiętuje poprzedni ruch przeciwnika i taki sam ruch wykonuje u następnego także szachiści grają między sobą. Dziwi mnie, że żaden się w tym nie zorientował, pewnie filmik ustawiany tak jak wszystkie jego filmiki.
wlasnie ze daren to jedyny szpec ktory pokazuje tak naprawde jak latwo oszukac ludzki umysl polecam serie jak placic papierem...
vajron napisał/a:
/.../ był jedną z rzeczy dzięki którym zmobilizowałem się pójść na psychologię
/.../
Problem w tym, że Ty jesteś idiotą.. a niedługo bezrobotnym idiotą
Potrzebuje książki Derren'a Brown'a pt. "Sztuczki umysłu" - po polsku. Ma ktoś może?
konto usunięte
2012-04-07, 18:06
@UP
Ja mam. Na pw maila podaj to ci prześlę.
"Dziwi mnie, że żaden się w tym nie zorientował, pewnie filmik ustawiany tak jak wszystkie jego filmiki."
Typowy Polaczek. Nawet nie chce zrozumieć, bo po co? A już oglądać film to wgl. dla ciot. Jestem tylko JA i MOJA rzeczywistość!
konto usunięte
2012-04-07, 18:22
chomikuj.pl/ajd/Dokumenty/Materia*c5*82y+edukacyjne/Manipulacja/Derren+Brown+-+Sztuczki+Umys*c5*82u,163302337.pdf
Pierwsze hasło w google - sztuczki umysłu pozdro!
Wszystko fajnie pięknie i ładnie. Da się coś takiego uskutecznić, problem polega na tym że wg. zasad kodeksu szachowego nie wolno odejść od szachownicy jeżeli ktoś jest na ruchu czyli po ruchu e4 na 1 szachownicy powinien przed odejściem zrobić ruch a nie łazić sobie i patrzeć na inne szachownice.
Po 2 dziwie że się GM nie skapnęły o co chodzi bo w normalnych warunkach symultany (1 gracz gra przeciwko x liczbie osób), gracze się widzą a nie jakieś parawany i cudawianki.
Zalatuje tu fejkiem