Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia Dodaj Obrazki Dowcipy Soft Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
Diesel nie taki nudny
Rezonator • 2016-06-25, 13:50
Coś dla miłośników motoryzacji i szeroko pojętego "tuningu".

Przedstawiam Wam jeden z projektów, a raczej efektów tuningu pompy paliwa ekipy Dieselmeken. Co najlepsze gość projektuje i buduje od podstaw pompy pod dany silnik dobierając odpowiednio wszystkie parametry, średnice kanałów itp. i tylko na tym polega cały tuning (tylko i wyłącznie układ zasilania). Brak ingerencji w jakiekolwiek inne podzespoły.
Zaskakujące, ile można wycisnąć z poczciwego dieselka za pomocą dobrze zrobionej samej pompy. Aż miło popatrzeć jak daje dyma

Polecam profil na fb Dieselmeken AB i kanał na Youtube, gdzie można zobaczyć cały proces wykonania, regulacji i testowania takiej pompy.

Dieslem można? Można
Zgłoś
m................w 2016-06-25, 13:56 1
Można tylko pytanie jak długo
Zgłoś
cola1111 2016-06-25, 14:03 101
Co ty człowieku p🤬lisz, przecież na końcu widać, że do tego starego diesla jest wsadzone turbo większe niż w 420 konnej Scani...Nawet słychać, jak świszczy to turbo. Zresztą niby to jedzie, ale więcej dymu niż dynamiki, obczaj kilka ostatnich filmów fanów 4 kółek na YT, tam pokazują jak przyspiesza najszybszy w Polsce diesel (jakieś BMW, ponad 500koni) to tamta BMW puści troszeczkę dymku, bo jest dobrze zestrojone, a ten mercedes to połowy paliwa nie zdąży przepalić, bo dawka jest źle ustawiona. Taka to ''super'' pompa... Zupełnie jak mój stary Ursus C330 też mam zwiększoną dawkę i też kopci jak szalony, ale do zaorania ogródka idzie jak przecinak xD

podpis użytkownika

Cola
Zgłoś
cuurniprime 2016-06-25, 14:23 4
Rezonator napisał/a:

Dieslem można? Można

Tylko po co?
Zgłoś
Rezonator 2016-06-25, 14:23 1
Up up, przeczytaj ze zrozumieniem człowieku i nie unoś się jak obsrany. Doładowanie to zupełnie inna kwestia. Koleś zajmuje się tylko i wyłącznie budową pomp i ich strojeniem. Turbo? Jasne że ma turbo, sprzęgło i pewnie jeszcze kilka pierdół. Jaki sens byłby wrzucać robioną pompę do silnika bez doładowania?
Mówisz o zestrojeniu pompy z silnikiem, a widzisz cały myk jest w tym że one właśnie nie mają być do końca zestrojone
Zgłoś
Hrabia Drapula 2016-06-25, 14:38 2
więcej dymu z rury niż z opon, sprzęt na blachary, pod remizą zrobił by na nich takie wrażenie że by się kleiły jak much do gówna, przez wydech do sodka by się pchały

podpis użytkownika

Zgłoś
DaWeed 2016-06-25, 14:54 1
Moja golfina na pompie 11mm podobnie kopci
Zgłoś
R................3 2016-06-25, 15:29 20
Rezonator napisał/a:

Up up, przeczytaj ze zrozumieniem człowieku i nie unoś się jak obsrany. Doładowanie to zupełnie inna kwestia. Koleś zajmuje się tylko i wyłącznie budową pomp i ich strojeniem. Turbo? Jasne że ma turbo, sprzęgło i pewnie jeszcze kilka pierdół. Jaki sens byłby wrzucać robioną pompę do silnika bez doładowania?
Mówisz o zestrojeniu pompy z silnikiem, a widzisz cały myk jest w tym że one właśnie nie mają być do końca zestrojone

Rezonator napisał/a:

i tylko na tym polega cały tuning (tylko i wyłącznie układ zasilania). Brak ingerencji w jakiekolwiek inne podzespoły.

Coś mi tu p🤬lisz Jan
Zgłoś
Byne 2016-06-25, 18:48 3
KKK29 to turbo, jest napisane na początku filmiku, 1,5 bara doładowania, + inne. Jestem Mechanikiem.
Zgłoś
Heathen 2016-06-25, 19:04
Ten filmik wypalił mi oczy i uszy...
Zgłoś
trebles121 2016-06-25, 19:56
turbo nie turbo to jakas c klasa ?
Zgłoś
ZygiZygi 2016-06-25, 20:49
up to dokładnie E-klasa w124 u mnie zwana potocznie "klinem"
Zgłoś
snik0 2016-06-25, 21:56 1
Diesel musi dymić żeby niemiec płakał jak sprzedawał