Kadafi chciał gonić ropę w innej walucie jak dolar (tak samo jak Saddam), co nie spodobało się USA, a w jego kraju ludziom było po prostu za dobrze(darmowy prąd, mieszkania zagwarantowane przez prawa człowieka, benzyna i ropa tańsza niż woda w Polsce). USA wiele razy próbowało obalić rząd Kadafiego, między innymi poprzez opłacenie świadków po zamachu w Panamie, tak aby ci zeznawali że to Libijscy terroryści.
konto usunięte
2012-08-25, 14:47
Z tego co wiem z relacji osób, które były w Libii, to jakoś bieda nie rzucała im się w oczy. Ponoć normalny kraj.
Mój znajomy rozmawiał z pewnym Libijczykiem i mówił, że Kadafi zwykł traktować ten kraj jak własną, prywatną firmę. Po prostu włodarze pogryźli się między sobą o spory kawał mięsa, a Kadafi jako mały wilczek nie miał w tym sporze szans. Trzeba być debilem, aby wierzyć w wersje serwowaną przez media.
konto usunięte
2012-08-25, 14:58
Bambiś napisał/a:
https://www.sadol.pl/teorie-spiskowe-vf38.htm do teorii spiskowych sio
Tak sobie myślę, że wszystko co jest powiedziane inaczej niż w tvn, można wrzucić do teorii spiskowych.
konto usunięte
2012-08-25, 15:50
Bambiś napisał/a:
Oho już te wasze durne teksty o prostych umysłach, przesiąkniętych TVNem, itd. itp. Ale wy się powtarzacie okrutnie
Banda nawiedzeńców.
Tymi słowami pokazujesz jak jesteś ograniczony.
Bambiś napisał/a:
Spójrz na post wyżej Czesia
Od razu zaczął mi pisać jak jakiś fanatyk o WTC i bombach
To trzeba leczyć.
No tak Osama miał bron masowego rażenia i Ameryka nas uratowała.
Bambiś napisał/a:
no jest trochę za późno na filmiki o tym jak dobry był Kaddafi . Trzeba było pokazać to światu zanim był oskarżony przez rządy USA i Francji !
konto usunięte
2012-08-25, 16:57
Anders Breivik napisał/a:
USA wiele razy próbowało obalić rząd Kadafiego, między innymi poprzez opłacenie świadków po zamachu w Panamie, tak aby ci zeznawali że to Libijscy terroryści.
Ludzie, przestańcie powtarzać to głupie tłumaczenie z
sadol.pl/czego-dowiedzialem-sie-na-temat-libii-vt131785,30.htm
Poczytajcie sobie na Wikipedii o "Zamachu nad Lockerbie" i o tym, że mowa tam jest o samolocie PanAm (lot 103).