Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Mówiąc: "W Niemczech żyje się na poziomie średnio dwa razy wyższym niż w Polsce. We Francji koło 1,8 razy wyższym.", miałem na myśli siłę nabywczą.
Musisz sobie uświadomić, że ci, którzy zarabiają w Holandii, czy Francji po 1000 euro, w istocie SĄ biedni. Rachunki pochłaniają 80% % ich pensji.
Problem w tym, że we Francji czy Holandii na przykład płaca minimalna to około 1900 euro (u nas około 330euro), a podatki mają i tak niższe niż my.
tu masz link moja-praca.egospodarka.pl/art/galeria/89105,Polska-najnizsza-krajowa-2...

Wróć! Banany ostatnio na promocji kupowałem

Także wracaj być światowcem robiącym na tokarce, płakać o findlandię po 10 euro za litra i głosować na mniejsze zło.
cena finalandi Ci się nie podoba? to proszę bardzo -
mysupermarket.co.uk/asda-compare-prices/spirits/finlandia_vodka_700ml.html
danmurphys.com.au/product/DM_75853
i w Polsce: alleceny.pl/produkt/223/Finlandia_07l
Co się zaś tyczy dyskontów takich jak lidl i biedronka to ostatnio można zauważyć ogromną zmianę jakości ich produktów. Stawiają na małe firmy, mniej znane marki które nie wywalają milionów na marketing więc mogą oferować tańsze produkty. W necie jest o tym kilka artykułów, które polecam (np. wprost.pl/ar/397694/Polacy-pokochali-dyskonty/ )
Jestem daleki od gloryfikowania tych firm. Robią biznes a ludzie mają tańsze produkty lepszej jakości tyle.

Problem w tym, że we Francji czy Holandii na przykład płaca minimalna to około 1900 euro (u nas około 330euro), a podatki mają i tak niższe niż my.
tu masz link moja-praca.egospodarka.pl/art/galeria/89105,Polska-najnizsza-krajowa-2...
To 1400 euro jest minimalna, nie 1900, co nie zmienia faktu, że w tej chwili we Francji jest duże bezrobocie - na czarno wyciągają po 1000 euro. W Belgii w IBMie zarabia się koło 2,3 euro na tej samej posadzie, na której w Polsce zarabia się 3,5 zł. I podobno to 3,5 zł jest więcej warte (informacje od znajomego i jego kariery zawodowej).
I opłaty to nie są tylko podatki (które i tak są zbliżone w UE - między 18, a 25 %), a też koszty wynajęcia mieszkania, zużycia prądu, wody, gazu itd.

cena finalandi Ci się nie podoba? to proszę bardzo -
mysupermarket....odka_700ml.html
danmurphys.com.au/product/DM_75853
i w Polsce: alleceny.pl/produkt/223/Finlandia_07l
Co się zaś tyczy dyskontów takich jak lidl i biedronka to ostatnio można zauważyć ogromną zmianę jakości ich produktów. Stawiają na małe firmy, mniej znane marki które nie wywalają milionów na marketing więc mogą oferować tańsze produkty. W necie jest o tym kilka artykułów, które polecam (np. wprost.pl/ar/3...chali-dyskonty/ )
Jestem daleki od gloryfikowania tych firm. Robią biznes a ludzie mają tańsze produkty lepszej jakości tyle.
no i?

up no i zamknij mordę lewacka k***o
możesz napisać jeszcze raz? bo coś nie mogę się rozczytać

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie