👾
Zmiana domeny serwisu
- ostatnia aktualizacja:
2025-07-22, 21:51
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 13:27

Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany

Niskie ceny... Tak kurva. A czesto gesto wiecej płacimy niz te niemieckie kurviska.

enjoypoznan napisał/a:
Wiem wiem. Czarny humor, śmiech. Wszystko rozumiem, ale mimo to jakoś tak ch*jowo gdy człowiek cały miesiąc pracuje uczciwie i ciężko a może pozwolić sobie w miesiącu na naprawdę niewiele.
Za to ci w rządzie chleją sobie finlandie za nasze podatki. Ot sprawiedliwe życie.
Ale masz nisko sufit zawieszony. Ci w rządzie chleją Belvedere. Właśnie przez takich ludzi, którzy myślą, że finlandia w osiedlowym sklepiku to najlepsza wódka na świecie a jak w telewizji pokażą zieloną mapkę kraju to się cieszą, że jest dobrobyt, w POlsce rządzą tacy a nie inni. Gdyby ludzie byli bardziej wykształceni i obyci byle telewizja która łączy się rozrywkę na poziomie gimnazjum z propagandą, nie byłaby w stanie wmówić, że tylko głosując na konfidentów i plując na flagę i krzyż można być światowcem. Także wracaj być światowcem robiącym na tokarce, płakać o findlandię po 10 euro za litra i głosować na mniejsze zło.

wszyscy biedni a pod moim cebulowym blokiem 3 nowe merce zaparkowane.

Jest źle. Mało mnie obchodzi, że Ty zarabiasz 1,5 średniej krajowej. Niestety większość ludzi nie zarabia nawet połowy tejże średniej. No i dochodzimy do sedna sprawy, pensja minimalna. Porównaj sobie "siłę nabywczą" u nas i chociażby w Irlandii. Tu jest "pies pogrzebany".

quartz75 napisał/a:
Jest źle. Mało mnie obchodzi, że Ty zarabiasz 1,5 średniej krajowej. Niestety większość ludzi nie zarabia nawet połowy tejże średniej. No i dochodzimy do sedna sprawy, pensja minimalna. Porównaj sobie "siłę nabywczą" u nas i chociażby w Irlandii. Tu jest "pies pogrzebany".
Mówiąc: "W Niemczech żyje się na poziomie średnio dwa razy wyższym niż w Polsce. We Francji koło 1,8 razy wyższym.", miałem na myśli siłę nabywczą.
Musisz sobie uświadomić, że ci, którzy zarabiają w Holandii, czy Francji po 1000 euro, w istocie SĄ biedni. Rachunki pochłaniają 80% % ich pensji.
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie