Oto naukowe wyjaśnienie, dlaczego przeciętny polak choruje dnia następnego po urodzinach "u szwagra" i nie tylko
+ kilka porad jak zmniejszyć intensywność kaca.
Jak było, to trudno.
widzę tu sami kozacy, co kaca nie mają
dla mnie najlepszym sposobem jest łyżka, dwie miodu przed snem.
Konto usunięte
2014-01-09, 4:57
Gimby pić się nauczą
Teraz nie wiadomo co dają do państwowej wódki strach to pić w ogóle, lepiej pojechać na wieś i kupić sobie trochę samogonu, rano meczy tylko odwodnienie i "otumanienie" alkocholowe i to wszystko
Kaca mam baaardzo rzadko. Nigdy na drugi dzień jeszcze nie rzygałem. Jedynym objawem kaca u mnie jest susza. W nocy po piciu wypijam około 1.5l wody i tyle z kaca mam.
A zapomniałbym. Po mniejszych dawkach alkoholu (1-3 piwa) nak🤬ia mnie niemiłosiernie łeb z tyłu i na skroniach.
podpis użytkownika
"Nie dyskutuj z idiotą,bo najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu,a potem pokona doświadczeniem""Zwierzęta w ogrodzie patrzyły to na świnię,to na człowieka,potem znów na świnię i na człowieka,ale nikt już nie mógł się połapać,kto jest kim
Na kaca najlepsza kroplówka z płynem wieloelektrolitowym i glukozą-wciągasz flachę i po problemie.
Kac nie jest po piciu! On jest po .... yyyy.... na pewno po jedzeniu
Na kaca najlepsze jest powietrze z pompki od materaca.
Poza tym ma go 75% osób.
Ja jak miałem 16-18 lat to i tak miałem kaca jak pamiętam. Teraz mam 21 rocznikowo i nie pije od września (2 piwka max w towarzystwie ale rzadko) I jak ostatnio wlasnie przestalem pić i po SYlwestrze i wczesniej tylko na weselu piłem to dwa dni zdychałem. Teraz wziąłem się za sport i nie obchodzą mnie kace czy inne kto się truje niech zdycha ja wole pochodzić na treningi

!
Konto usunięte
2014-01-09, 12:55
Zabrakło środka prewencyjnego-łyżki miodu. Miód ma w sobie enzymy przyspieszające rozkład alkoholu. Rozbijają jego strukturę czy coś.
K🤬a ja właśnie dziś mam urodziny u szwagra...
Konto usunięte
2014-01-09, 14:01
Mój sprawdzony studencki sposób na kaca - izotonik + 2 aspiryny. Pół godziny i człowiek jak nowy
Ja mam dobry patent wyciskam w wyciskarce jedną cytrynę przed melanżem i wypijam sok. Nie daje to w 100% poranka bez kaca ale bardzo dobrze go niweluje.
Konto usunięte
2014-01-09, 16:54
My ostatnio przed przyrą kupiliśmy u żula puszke redsa za dyche i w sześciu wyj🤬iśmy. Bez popity k🤬a, ale miałem kaca.
Konto usunięte
2014-01-09, 19:24
Hehe zabawne że ktoś powiedział że kac dop🤬la po 21 roku życia.... młodzieńcze zobaczysz jak będzie wyglądał kac z każdym kolejnym rokiem. Ja kiedyś miewałem kace do wieczora teraz mam do środy....
@Ptoon
Gimbaze to ty odp🤬lasz, jak nie masz pojęcia jak działa alkohol na organizm to się nie wypowiadaj. Kac jest do czasu, z czasem organizm zaczyna tolerować alkohol i coś takiego jak kac nie istnieje. Z jednej strony dziwi mnie, że dostałeś tyle piw za p🤬lenie głupot w temacie o którym nie masz pojęcia ale z drugiej strony zdaję sobie sprawę, że to są głąby twojego pokroju a raczej wieku.