Ja sam musiałem to dwa razy przeczytać, bo k🤬a nie uwierzyłem w to, co właśnie przed chwilą przeczytałem...
Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników.
Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (
więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
konto usunięte
2013-12-06, 21:30
konto usunięte
2013-12-06, 21:30
wszystko powoli sie układa do kupy moi drodzy parafianie
konto usunięte
2013-12-06, 21:33
konto usunięte
2013-12-06, 21:44
konto usunięte
2013-12-06, 21:58
W Argentynie trwa obecnie nagonka na Kościół Katolicki spowodowana (nie tak jak u nas) istotnymi faktami. A mianowicie w latach 70. władzę sprawowała junta wojskowa, czyli to co marzy się większości sadolów (a przynajmniej odnoszę takie wrażenie). Księża wówczas dawali ciche przyzwolenie na zbrodnicze działanie reżimu. Taką osobą był też obecny papież. W 2011 od miała miejsce fala procesów sądowych z udziałem duchownych, Nie jestem pewien, ale zapewne apelacje i inne wyroki słychać echem w całej Argentynie. Nie dziwota, że społeczeństwo zwróciło się przeciwko Kościołowi.
Jestem pewien, że akcje podobne do tej opisanej powyżej mają miejsce nie tylko w wykonaniu osób ze środowisk homoseksualnych. Jak zapewne wiecie więcej szumu zrobią geje palący kościół niż na przykład zwykli ludzie, których rodzice zginęli lub byli prześladowani przez juntę. A może to te same osoby?
Zachowania tego typu zasługują na potępienie, ale nie należy całego swojego gniewu kierować w gejów.
konto usunięte
2013-12-06, 22:21
konto usunięte
2013-12-06, 22:27
@Zielonyyy_: Fakt, trzeba to wziąć pod uwagę. Jednakowoż te baby zachowywały się jak ostatnia swołocz. Trudno to usprawiedliwić.
konto usunięte
2013-12-06, 23:16
W komentarzach widać dobroć chrześcijańską i nauki Jezusa
konto usunięte
2013-12-06, 23:18
Ja tam Katolików szanuje,chociaż sam jestem Ateista. I własnie tutaj wykazują że są dużo lepsi niż to "nowe" społeczenstwo. A co do Chrzescijań,księży itp. Mam znajomego księdza (Nie,nie obciagam mu,ani nic z tych rzeczy) Normalny mądry człowiek,i nigdy nie zrozumiem dlaczego tutaj tak się po nich jedzie. Rozumiem że po niektórych trzeba,ale to że jeden ksiądz zgw🤬cił dziecko,nie znaczy że każdy to robi.
konto usunięte
2013-12-07, 1:32
konto usunięte
2013-12-07, 8:00
może wiara w kościół powróci ? pierwszy raz był po dobrej stronie od bardzo dawna.