...bo uciekll na zmywak do UK?
@up
też się śmieję z tych nieudaczników na zmywaku w UK, w Polsce przynajmniej jestem codziennie w domu
konto usunięte
2018-01-04, 20:04
Jestem z okolic Chełma i tez nie wiem...
konto usunięte
2018-01-04, 22:26
@ośle sezamkowy, nie jestem fanem tej migracji ze wschodu, ale jest ona przede wszystkim z korzyścią dla polskiej gospodarki. Ukraińcom dają przede wszystkim masowe pozwolenia na pracę na okres 6 m-cy, więc gdyby coś się zesrało to oni pierwsi są do odstrzału. Lustrzana sytuacja jest z nami na wyspach. Gdyby nagle przyjechało stamtąd 10 tys lekarzy mówiących po polsku, to na pewno odczuł byś spadek cen za usługi lekarskie. Poza tym oni się szybciej zasymilują, bo nie będą chcieli odstawać. Na razie to zwykłe tałatajstwo nazjechało, ale może uda się ich zhumanizować jak Tytusa De Zoo. Także przyjacielu nie spinaj dupy
Codziennie klepiecie te bzdury, że ukraiński pracownik ratuje polską gospodarkę. Najpierw ta gospodarka została rozszabrowana i rozkradziona przez "elity" postsolidarnoścuiowe", które się uwłaszczyły na państwowych przedsiębiorstwach (wcześniej doprowadzając je niemal do stanu ruiny). Potem wykupił to obcy kapitał i wydrenował, a polskiemu robotnikowi płaci się najniższe stawki./ Teraz piszecie, ze to ukraińcy mają ratować polską gospodarkę. Po pierwsze jak już to powinni LEGALNIE pracować, a po 2 to dajcie więcej zarobić miejscowym Polakom, by nie musieli kosztem swych rodzin tyrać na dwa etaty, albo wyjeżdżać do pracy za granicę. To wszystko jest celowa robota by rozbić jedność społeczeństwa i narodu aby łatwiej nim sterować, gdy powstaną konflikty (a sciąganie obcych służy powstawaniu konfliktów jak najbardziej)