Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia Dodaj Obrazki Dowcipy Soft Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
Dobry pies
NotEnoughMana • 2025-03-12, 16:32
No może nieco nadpobudliwy. Zapewne jak zawsze chciał się tylko pobawić

podpis użytkownika

Kupujcie Premium i wspierajcie sadola
Zgłoś
ProVVe 2025-03-12, 16:35 35
Najbardziej to wk🤬ia właścicielka... Nawet dupy nie ruszyła tylko morde drze sucz... Zaraz przez łeb a psa do schroniska na obserwacje jak agresywny tez przez łeb

podpis użytkownika

Ola gringo
Zgłoś
Kogucik_Bałamucik 2025-03-12, 16:47 17
ProVVe napisał/a:

Najbardziej to wk🤬ia właścicielka... Nawet dupy nie ruszyła tylko morde drze... Zaraz przez łeb a psa do schroniska na obserwacje jak agresywny tez przez łeb

Kobiety zazwyczaj nie potrafią ułożyć psa, a tym bardziej takiej wielkiej bestii jak ta (dog argentyński) na którą w Polsce trzeba mieć pozwolenie jako rasa nadzwyczaj agresywna zagrażająca ludziom.

Pies się przy nich chowa a nie wychowuje, z resztą to samo tyczy się dzieci samotnych matek, też są chowane nie wychowywane.
Zgłoś
ProVVe 2025-03-12, 16:54
Kogucik_Bałamucik napisał/a:

Kobiety zazwyczaj nie potrafią ułożyć psa, a tym bardziej takiej wielkiej bestii jak ta (dog argentyński) na którą w Polsce trzeba mieć pozwolenie jako rasa nadzwyczaj agresywna zagrażająca ludziom.
Pies się przy nich chowa a nie wychowuje, z resztą to samo tyczy się dzieci samotnych matek, też są chowane nie wychowywane.

Nie wiedziałem, że pozwolenie trzeba mieć na tą rasę w PL. Ciekawe jak ta baba dostala tego stwora (to nie PL wiem). Chyba hodowca powinien wiedzieć czy może wydać takiego bydlaka jakiejś karynie

podpis użytkownika

Ola gringo
Zgłoś
żmij 2025-03-12, 17:00 3
ProVVe napisał/a:

Nie wiedziałem, że pozwolenie trzeba mieć na tą rasę w PL.

Trzeba. Ale to formalność do załatwienia w urzędzie miasta/gminy.
Taki dupochron. Piszesz, że będziesz pilnował pieseczka i dostajesz.

podpis użytkownika

Każdy dzień jest nową przygodą, jeśli jesteś wystarczająco niekompetentny.

Burn! Loot! Murder!
Zgłoś
ProVVe 2025-03-12, 17:08 4
żmij napisał/a:

Trzeba. Ale to formalność do załatwienia w urzędzie miasta/gminy.
Taki dupochron. Piszesz, że będziesz pilnował pieseczka i dostajesz.

Pierwsze pytanie na Google jak wpisałem "dog argentyński" (rasę znam tylko z filmów/filmikow, jak walczą pumami, etc etc. Nigdy jej na żywo nie widzialem)
Czy dog argentyński jest groźny?

Odpowiednio wychowany pies tej rasy nie powinien wykazywać agresji, jednak wszelkie braki w socjalizacji w wieku szczenięcym mogą sprawić, że dog argentyński zacznie atakować ludzi mijanych na spacerach. Dlatego rasa ta wymaga doświadczonego opiekuna, który zapewni pupilowi staranną socjalizację pod okiem specjalisty.

To już sie nie dziwię po co im ten papier do podpisu.

podpis użytkownika

Ola gringo
Zgłoś
Kogucik_Bałamucik 2025-03-12, 17:09 3
ProVVe napisał/a:

Nie wiedziałem, że pozwolenie trzeba mieć na tą rasę w PL. Ciekawe jak ta baba dostala tego stwora (to nie PL wiem). Chyba hodowca powinien wiedzieć czy może wydać takiego bydlaka jakiejś karynie

Łap artykuł z 11 rasami psów w Polsce na zezwolenie. Ciekawy artykuł ze zdjęciami tych bestii.

Na pierwszym zdjęciu oczywiście dog argentyński

klubzwierzaki.pl/446140,11-ras-psow-na-ktore-trzeba-miec-w-polsce-zezwolenie
Zgłoś
elim 2025-03-12, 17:11 4
ProVVe napisał/a:

Pierwsze pytanie na Google jak wpisałem "dog argentyński" (rasę znam tylko z filmów/filmikow, jak walczą pumami, etc etc. Nigdy jej na żywo nie widzialem)
Czy dog argentyński jest groźny?
Odpowiednio wychowany pies tej rasy nie powinien wykazywać agresji, jednak wszelkie braki w socjalizacji w wieku szczenięcym mogą sprawić, że dog argentyński zacznie atakować ludzi mijanych na spacerach. Dlatego rasa ta wymaga doświadczonego opiekuna, który zapewni pupilowi staranną socjalizację pod okiem specjalisty.
To już sie nie dziwię po co im ten papier do podpisu.

A i tak może takiemu pieskowi nagle coś odj🤬 i np. zagryzie jakieś dziecko, np. właściciela.
Zgłoś
Szary_Jeleń 2025-03-12, 17:11 6
Ja bym go k🤬a pobawił, raz i dobrze.
Zgłoś
Cezzar 2025-03-12, 17:25 1
Nwm jakie debile hodują takie psy... Wiadomo przecież, że to ma instynkt i c🤬j wie co mu do głowy strzeli... wsm jak cz🤬chowi..
Zgłoś
ProVVe 2025-03-12, 17:26 2
elim napisał/a:

A i tak może takiemu pieskowi nagle coś odj🤬 i np. zagryzie jakieś dziecko, np. właściciela.

Czytam o tych rasach na papier co kogucik podrzucił. 2 z nich mailem kurde ale nie pamiętam żebym papier podpisywał, a z 4 następnymi miałem styczność i przysięgam... Kochajaca rodzina wszytko jak z książki, a np owczarek kaukaski był świrem agresywnym. Można powiedzisc "nieufny" ale to jak posypać gowno pudrem mówić ze to paczek. W którymś momencie obrócił się przeciw właścicielowi. Tak jak miałem rottweilera i sam zaczal dominować, a to nie o to chodzi, żeby pies pod twoja nieobecność rządził domem. Kumpel miał podobnie i jak wyjechał na studia (wiecej go nie było jak był w domu) jego psina urosła i pomruki, warczenia, a na końcu kły zobaczył. Ale są tu rasy których się nie spodziewałem

podpis użytkownika

Ola gringo
Zgłoś
Apages 2025-03-12, 17:49
A uciekał może z suką owczarka-z cieczką?Psy poczuwszy cieczkę-tracą rozum i układanie ich nic nie daje!
Zgłoś
janiestad666 2025-03-12, 19:09 7
Ja bym wzia noz, uchylil drzwi tak zeby glowe tylko wepchna, i bym mu oczy powykluwal
Zgłoś
AnalAcrobat 2025-03-12, 19:12 2
Kogucik_Bałamucik napisał/a:

Z tym pozwoleniem to Cię poniosło, wątpię , że jakakolwiek gmina w Polsce będzie się bawiła w takie głupoty. Ale z resztą się zgadzam. Generalnie zasada jest jedna : za każdym poj🤬ym psem stoi poj🤬y człowiek.
Zgłoś
Danielll111 2025-03-12, 20:10
Znawcy psów
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie