📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 19:02

karinata napisał/a:
Głupota, fakt. Ale co w przypadku gdy:
a) mieli kolizję,
b) w ich kraju jest obowiązek nie ruszania samochodów aż do przyjazdu policji?
Hm.![]()
Karimato, zaparkowanie auta na autostradzie to jak zaproszenie do karambolu. Żadna kolizja tego nie usprawiedliwia (nie mówimy tu o wypadku, po którym auto jest skasowane) i raczej także żadne przepisy. Zresztą nawet gdyby groził mi za to mandat, to wolałbym przewieźć auto na pas awaryjny, niż mieć w perspektywie gangbang z udziałem 5 innych aut, które nie dały rady mnie ominąć.

karinata to i ja sie przylacze do dyskusji akademickiej, wypadek drogowy a stluczka rozni sie tym ze w pierwszym przypadku sa ofiary smiertelne badz ranne a w drugi sa uszkodzenia tylko auta bez ofiar. Przy stluczce auta nalezy usunac z drogi.
@karimata,
Na filmie nie widać wypadku, tylko w najlepszym razie kolizję. A wypadek i kolizja to nie to samo - taka ciekawostka przyrodnicza.
Na filmie nie widać wypadku, tylko w najlepszym razie kolizję. A wypadek i kolizja to nie to samo - taka ciekawostka przyrodnicza.

mali118 napisał/a:
wypadek drogowy a stluczka
ksz-ksz napisał/a:
wypadek i kolizja to nie to samo
Mnie tam się ten wasz chórek podoba, ale tylko pod warunkiem, że wiecie o czym piszecie. Czyli teraz zadanie bojowe: czy choć jeden z was będzie w stanie wykazać, że w Rosji takie rozróżnienie w przepisach istnieje i niesie ze sobą takie skutki o jakich piszecie? Bo bardzo... niezręcznie by było, gdyby się okazało, że po prostu bezmyślnie kalkujecie nasze przepisy na inne kraje. Baaaardzo niezręcznie.

Zatem - do dzieła!

Bo ja słyszałam z 2 źródeł, że jednak tam jest tak, jak ja pisałam. I wcale mi się to nie podoba.
@karinata 15 lat samochodem przejechane bankowo a głupio mądra. Kończ lepiej tego humana bo kfc czeka (y)
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie