Podczas patrolu policjanci zatrzymują kierowcę, który lubi mocniej nadepnąć na pedał gazu. Przekroczenie prędkości nie jest jednak jedyną karą, która go spotka. Chwila zapomnienia spowodowała, że kwota jaką zapłaci będzie wyższa. Co ciekawe, kierowca postanawia wrócić na miejsce kontroli - po co?
Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników.
Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (
więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
konto usunięte
2015-12-19, 13:08
Cyrk
2015-12-19, 15:00
To tvPuls o 4 rano czy sadistic?
konto usunięte
2015-12-19, 23:13
Przepis jest prosty, brak dokumentu ubezpieczenia, prawa jazdy, dowodu rejestracyjny, mandat 50 zł. Co nie nie znaczy że gdzieś go niema, ma być do okazania.
Przecież te "suszarki" nawet homologacji nie mają.
konto usunięte
2015-12-19, 23:25
SkoQ
2015-12-19, 23:26
@Marbax
Uściślając, za brak każdego z tych trzech dokumentów jest 50 zł mandatu. Czyli jeśli nie ma się trzech to kara wynosi 150 zł. Policjanci raczej nie robią z tego tytułu problemów i jeśli umiesz się wytłumaczyć, to puszczają bez mandatu. Ale tutaj była kamera i nagrywanie do telewizji, więc za chooja nie mogli popuścić. Tyle w temacie.
konto usunięte
2015-12-19, 23:46
Na prawdę żałosny przepis żeby mieć przy sobie dokument tylko PO TO żeby policjant i tak sobie sprawdził w swojej bazie danych czy mowisz prawdę !
@up ja dostałem mandat bo zamiast tego małego kwitu na ubezpieczenie(potwierdzenie), miałem ten duży "główny" i policjant powiedział, że w tej formie jest to nie zgodne z prawem. A ja ciele głupie przyjąłem...