Podczas patrolu policjanci zatrzymują kierowcę, który lubi mocniej nadepnąć na pedał gazu. Przekroczenie prędkości nie jest jednak jedyną karą, która go spotka. Chwila zapomnienia spowodowała, że kwota jaką zapłaci będzie wyższa. Co ciekawe, kierowca postanawia wrócić na miejsce kontroli - po co?
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
27 minut temu
Matush5 napisał/a:
@up ja dostałem mandat bo zamiast tego małego kwitu na ubezpieczenie(potwierdzenie), miałem ten duży "główny" i policjant powiedział, że w tej formie jest to nie zgodne z prawem. A ja ciele głupie przyjąłem...
Ładnie cie oszukali ;D Potwierdzeniem może być nawet polisa w pdf-ie ktora pokazesz na telefonie. Ustawa nie określa że telefon nie może być nośnikiem informacji w tym celu, nie ma też obowiązku posiadania pieczątki ubezpieczyciela na wydruku.
Jedyne co musi być na dokumencie, wydruku to dane towarzystwa ubezpieczeniowego, samochodu oraz kierowcy.
Heh... " kierowcę, który lubi mocniej nadepnąć na pedał gazu", przecież tam nie ma w czym naciskać mocniej...
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie