Grotmaszt miał 36 metrów, ostatnia reja gdzieś tak na wysokości 30 metrów.
I te fale na Bałtyku miały 18 metrów?
Zazdraszczam wrażeń... 🤩
Wracałem z Borholmu do Kołobrzegó podczas "ósemki" jachtem klasy B. Nie sądziłem, że można tyle razy wymiotować podczas jednego rejsu.
Wracałem z Borholmu do Kołobrzegó podczas "ósemki" jachtem klasy B. Nie sądziłem, że można tyle razy wymiotować podczas jednego rejsu.
Ależ Wam zazdroszczę... nawet tych pawi.
Ja tylko płynęłam statkiem w ramach wakacyjnego szaleństwa...:/
Ależ Wam zazdroszczę... nawet tych pawi.
Ja tylko płynęłam statkiem w ramach wakacyjnego szaleństwa...:/
To jest takie uczucie jak się najebiesz, kładziesz się , zamykasz oczy i helikoptery zaczynają latać.
I nie wiesz czy lepiej przeleżeć czy wstać i się wyrzygać

To jest takie uczucie jak się najebiesz, kładziesz się , zamykasz oczy i helikoptery zaczynają latać.
I nie wiesz czy lepiej przeleżeć czy wstać i się wyrzygać
Nie da się leżeć i zamknąć oczy, chyba że jesteś krakowski sternik, z którym kilka lat temu płynąłem na Bornholm?! Sternik wód śródlądowych...
5 metrów co chwila dół-góra to masz już przy 4
Zależy od punktu widzenia.
Jak na Bałtyku miałem 9 na żaglowcu i miałem wachtę, to tylko na gretingu siedziałem i trzymałem się jakiejś poręczy.
Nawet rzygać mi się nie chciało a byłem drugim żygaczem na okręcie
Widok zajebisty jak idzie fale wysokości połowy masztu i żaglowiec wchodzi na nią.
Raz dziób masz 5 metrów niżej raz wyżej.
No i załatwianie się na Morzu Północnym, specyficzne , krótkie , wysokie fale i większość roku sztorm.
Chcesz usiąść na kiblu i deska cię klepie w dupę
Na pewno to deska klepała w dupę?
Na pewno to deska klepała w dupę?
Tez pomyslalem, ze jądra koleżki z kabiny obok
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie