Główna Poczekalnia (2) Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 0:11
JoSeed 2025-06-08, 21:43 6
Piekny żywioł! Uwielbiam sztormy...
Zgłoś
turor 2025-06-08, 21:52 27
JoSeed napisał/a:

Piekny żywioł! Uwielbiam sztormy...

Zależy od punktu widzenia.
Jak na Bałtyku miałem 9 na żaglowcu i miałem wachtę, to tylko na gretingu siedziałem i trzymałem się jakiejś poręczy.
Nawet rzygać mi się nie chciało a byłem drugim żygaczem na okręcie
Widok zajebisty jak idzie fale wysokości połowy masztu i żaglowiec wchodzi na nią.
Raz dziób masz 5 metrów niżej raz wyżej.
No i załatwianie się na Morzu Północnym, specyficzne , krótkie , wysokie fale i większość roku sztorm.
Chcesz usiąść na kiblu i deska cię klepie w dupę
Zgłoś
JoSeed 2025-06-08, 21:57 3
turor napisał/a:

Jak na Bałtyku miałem 9 na żaglowcu i miałem wachtę, to tylko na gretingu siedziałem i trzymałem się jakiejś poręczy.
Widok zajebisty jak idzie fale wysokości połowy masztu i żaglowiec wchodzi na nią.
No i załatwianie się na Morzu Północnym, specyficzne , krótkie , wysokie fale i większość roku sztorm.

Zazdraszczam wrażeń... 🤩
Zgłoś
turor 2025-06-08, 21:59 9
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
JoSeed 2025-06-08, 22:11 4
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
Stary_Pierwiastek 2025-06-08, 22:12 2
turor napisał/a:

To Ile te maszty miały, 4 metry wysokości? Na dezecie pływaleś? 😉
Zgłoś
turor 2025-06-08, 22:13
JamPawel napisał/a:

To Ile te maszty miały, 4 metry wysokości? Na dezecie pływaleś? 😉

Grotmaszt miał 36 metrów, ostatnia reja gdzieś tak na wysokości 30 metrów.
Zgłoś
DmNQ 2025-06-08, 22:23 14
Nigdy nie zrozumie fenomenu stawiania domów w takich warunkach . Chcieli adrenaliny to mają.
Zgłoś
mocnymarcin5 2025-06-09, 0:00 2
Kiedy zbudujesz zamek na piasku
Zgłoś
sothis 2025-06-09, 0:58
Pytanie skąd wiedzieli ze to zaraz jebnie.
Zgłoś
widez2 2025-06-09, 1:02 5
Zgłoś
smc 2025-06-09, 1:40
Fregaty nasze ojczyste mają około 40m, ale Pomorze stoi w porcie, a Młodzieży tylko pływa.

Ale mało to jest innych łajb wokół?
Zgłoś
widez2 2025-06-09, 2:05
smc napisał/a:

Fregaty nasze ojczyste mają około 40m, ale Pomorze stoi w porcie, a Młodzieży tylko pływa.
Ale mało to jest innych łajb wokół?

30 kilka z masztami radiowymi może (Pogoria np.), ale jeśli mówimy o wysokości grotmasztu to jest 30. Szopen i Dar Młodzieży 50. cała reszta to są dużo mniejsze żaglowce (Zaruski itp). Aktywne żaglowce z innych krajów mają podobne proporcje, ale jeśli wiesz coś więcej to dawaj.
Zgłoś
majeńka 2025-06-09, 4:25
turor napisał/a:

Mój rekord to 17 pawi w ciągu doby, połowa żółcią
Klarowanie żagli na wysokości 30 metrów to tez ciekawe wrażenia.

A nie mogliście zamiast wody użyć wódy? Na lądzie możesz mieć takie same efekty: pawie, wiatr tobą miota, podłoga się chwieje — a o ile bezpieczniej!
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 6 miesięcy. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem