Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia Dodaj Obrazki Dowcipy Soft Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
Dominikanie i Kapucyni
Swirussss • 2014-03-25, 13:51
- Drogie dzieci, czy wiecie skąd się wzięła nazwa “Dominikanie“?

- Od księży którzy wyjeżdżali na Dominikanie aby molestować dzieci?

- Nie... To może wiecie skąd się wzięła nazwa “Kapucyni“?

- Od księży którzy mogli o takim wyjeździe tylko pomarzyć?

podpis użytkownika

Och, jakąż zagadką jest człowiek! (...) I właśnie dlatego pewien myślący jegomość powiedział, że lepiej go j🤬 niż usiłować zrozumieć.
Zgłoś
Browarowy-Potwór 2014-03-25, 15:02 6
Idąc dalej Filipini, od księży jeżdżących r🤬ać na Filipiny.
Bazylianie, pochodzą od tych, co mieli paskudne laski.
Bracia Szkolni, chodzili na podryw do podstawówki.
Kombonianie, od księży, co robili sobie orgie z opiekunami do dzieci.
Pijarzy i Oblaci, od tych co molestowali po pijaku.
Rogacjoniści od tych, co p tym jak ich żona zdradziła poszli do seminarium.
Werbiści wywodzą się od gadających a gówno robiących.
Poprzednicy Ojców pocieszycieli, pewnie "pocieszali" dzieci, których rodzice się rozwiedli.

podpis użytkownika

Browar syci, browar poi, po browarze lepiej stoi.
Zgłoś
Ptoon 2014-03-25, 15:09 9
W moim życiu nie miałem dużo wspólnego z kościołem (nikt mnie nie zmuszał do chodzenia na msze w niedziele i może dlatego nie pluję tak na kościół jak ci, którym msza kojarzy się z oderwaniem od komputera), ale jakbym miał wymienić dwa zakony, z których poznałem mądrych, dobrych i ciężko pracujących (charytatywnie) księży to wymieniłbym właśnie dominikanów i kapucynów.
Z przesłania, które płynie z mediów wynika, że co najmniej 2/3 księży to pedofile, a tak z 1/10 to już tacy hardkorowcy, którzy trzymają noworodki na smyczy. Żyję w dużym mieście i nigdy nie widziałem ani nie słyszałem od moich znajomych o księdzu pedofilu. Jak ktoś zna takiego księdza, tzn. widział go na własne oczy gdzieś w swojej parafii, a nie tylko w tv albo gazecie, to niech napisze w komentarzu. Żeby nie było nieporozumień, oczywiście uważam że za pedofilie powinno się karać śmiercią, ja tylko podważam tą całą nagonkę, której kawał u góry jest częścią.
Zgłoś
w................4 2014-03-25, 15:42 6
Ptoon, nagonka na księży i kościół to dobry temat zastępczy i pożywka dla "postępowców", którzy trzepią się do takich afer, a jak okazuje się, że jakieś dziecko było gw🤬cone w swoim domu, to mają to w dupie. Dziś walka z kościołem zaczyna przypominać powoli to co było za PRLu.
Zgłoś