Przez ostatnie wydarzenia w Afganistanie pokazał się znowu kilkuletni film przedstawiający z jakimi afgańskimi rekrutami amerykańskie wojsko miało do czynienia. W skrócie, banda idiotów nosząca hełmy wojskowe tył naprzód i gówniarstwo, które chowa się przed przełożonymi żeby zapalić haszysz. Jak to określił wyższy stopniem afgański żołnierz, to margines społeczny wygoniony z wiosek za złe zachowanie. Ludzie bez patryiotyzmu, celu czy motywu. Jak tacy ludzie mieli utrzymać afganistan:lol:
Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników.
Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (
więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
konto usunięte
2021-08-18, 19:07
W ogóle mnie to nie dziwi, w europie nie jest lepiej, jak ludzie mają być patriotami jak coraz mniej posiadają, całe dnie spędzają w pracy z której są marne owoce.
Wioskowe głupki nie chcą dać się zabić za kraj z gówna i piasku, no nie jestem pewien kto tu jest głupi...
Nie rozumiecie po prostu nie macie pojęcia o islamistach.
Wyobraź sobie, że to nie Afgańczycy tylko Polacy . Ale tacy z zapadłych części podkarpacie i małopolski w których najwyższym autorytetem jest ksiundz pleban.
Wierzący, religijny i krzyczący "Bóg jest Wielki a ksiadz jego jedynym pośrednikiem".
I teraz wyobraźcie sobie jak oni walczą przeciwko uczniom seminariów, którzy im mówią, że demokracja jest zła.
No właśnie....
Za mało kóz dlatego morale niskie. Nie podumały jankesy.
_RottenFetus_ napisał/a:
Z jednej strony jakoś USA czy ruskie nie mieli problemów żeby szkolić taliban i ludzi z tamtych regionów kiedy byli im potrzebni
Ludzi których szkolili mieli ideologiczne podstawy i cel
Jak ktos ma w genach uprawianie sexu z kozami to czego oni od nich chcieli?
A jakiemu amerykańcowi tam na czymś zależało, ani to o honor ani o ojczyznę. Nawet sama góra ma to teraz w dupie zostawiając całe uzbrojenie talibom. Zwykły wojak ma się przejmować.
Talibowie to afgańska elita oparta na tamtejszych uczonych i przywódcach duchowych. To nie są żadne dzikusy. Może wśród ich żołnierzy i trafiają się analfabeci bez żadnej szkoły, ale przywództwo i kierownictwo to prawdziwa elita tego narodu. To ludzie honoru, przebiegli i cierpliwi. Na pewno wielu z tych żołnierzy afgańskiej armii samo było pod wpływem Talibów i po cichu za plecami Amerykanów przygotowywali resztę na to prawie bezkrwawe przejęcie kraju.
Wystarczy się im przyjrzeć. Jak wyglądają, jak się wypowiadają i udzielają wywiadów. Jeśli ktoś spodziewał się brudnych śmierdzących dzikusów, to na pewno się rozczarował. Bo zobaczył bardzo ładnych ludzi, z zadbanymi włosami i brodami, w czystych szatach, nawet gustownych, kulturalnych i spokojnych, ładnie wypowiadających się, stwarzający wokół siebie wrażenie spokoju i dobrej zmiany, napawających optymizmem na przyszłość.