👾
Zmiana domeny serwisu
- ostatnia aktualizacja:
2025-07-22, 21:51
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
9 minut temu
🔥
Sosnowiec,31.07.2025
- teraz popularne

Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Najlepszy_na_świecie napisał/a:
Ja nie dyskutuję o religii czy polityce, bo to indywidualna sprawa każdego człowieka.
A tak przy okazji: jak ktoś zaradny, mądry i bogaty mi powie, że Boga nie ma to bardzo chętnie posłucham, .
Ad pierwszego zdania - a tu własnie się odbywa dyskusja o religiach.. więc co tu robisz ?
Ad drugiego - noo drugim (wyciętym) zdaniem to sobie sam w łeb strzeliłeś !

Pozdr.

@Maderfakermen: mi by wystarczyło żeby nie wyłazili poza swoje tereny kościółków. A nie jak zaraza skazili szkoły, gminy, gmach cyrk na wiejskiej... Wystarczy mi żeby każdy wyznawał sobie co chce u siebie a nie publicznie. Ot.. taki "raj na ziemi" by był...
@Witex811, "dla Ciebie krata piwa, bo faktycznie w świecie bez religii nadal trwałyby wojny - religie zastąpiłyby idee i ruchy społeczne."
A wiesz to boooo...???
@Witex811, "dla Ciebie krata piwa, bo faktycznie w świecie bez religii nadal trwałyby wojny - religie zastąpiłyby idee i ruchy społeczne."
A wiesz to boooo...???

Everizon napisał/a:
A wiesz to boooo...???
Bo w krajach gdzie wystąpiła duża ateizacja (np. republiki byłego ZSRR) ludzie znajdują sobie substytuty religii, czyli idee. I jak widać, nawet za nie potrafią się bić...
Najlepszy_na_świecie napisał/a:
A może oświecisz mnie i innych, co takiego zobaczyłeś.
Przecież napisałem na końcu ale pewnie nie doczytujesz..
buoba,
idź wylewać swoje żale i frustracje, ale do ... kibla.

Maderfakermen napisał/a:
buoba,
idź wylewać swoje żale i frustracje, ale do ... kibla.
Póki co najbardziej zfrustrowanym osobnikiem w tym wątku jesteś ty. Mam po prostu bekę z ludzi, którzy atakują religie, a nie potrafią nawet dobrze uzasadnić, dlaczego to robią. A skoro skończyły ci się argumenty, to idź do mamy może pogłaszcze cię po główce

Everizon napisał/a:
Przecież napisałem na końcu ale pewnie nie doczytujesz..
A czy czytać ze zrozumieniem to Szanowny Pan potrafi? Czy ja w ogóle napisałem, że jestem jakiejkolwiek wiary? Oj, jak mi przykro. Tak chciałeś się popisać, a nie wyszło.
Mogę sobie pójść na stadion posiedzieć i nie oznacza to, że jestem kibicem. Mogę pójść do kościoła w ciszy pomyśleć i nie znaczy, że będę katolikiem.
Nie wiem czy Bóg jest czy go nie ma, ale staram się być dobrym człowiekiem, co nie oznacza, że dam sobie ubliżać.
Z fanatykami nie rozmawiam, przykro mi.
PS.
Zabrałem głos w dyskusji, bo ktoś zaczął ubliżać jakiemuś człowiekowi czepiając się, że napisał coś z wielkiej litery, samemu nie znając zasad pisowni.

Maderfakermen napisał/a:
nie będę z tobą dyskutował
To nie dyskutuj, a nie pierdzielisz kolejną ścianę tekstu.
Maderfakermen napisał/a:
to w takim razie podaj choć jeden dowód na jego istnienie
A czy ja mówiłem, że mam dowody na jego instnienie? Dopóki nie znajdą jakiś dowodów nie wiadomo, czy istnieje bądź nie. Zagłębienie w temat bez treściwych informacji jest bez sensu.
Nie chcę mi się nawet tego czytać, widzę powierzchownie, że mówisz w kółko te same rzeczy. Ja pierdzielę, to jak gadka z jakimś infobotem ze strony RP. Wyślij do nich CV, masz nawet duże szanse na zatrudnienie.
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie