Wydawnictwo Ikaros wydało mook (magazine/book) z wizerunkami światowych dyktatorów w postaci mangowych laseczek.
Można i tak. Pełny tytuł:
Nyotai ka!! Sekai no Dokusaisha Retsuden (In Female Form?! Biographies of World Dictators)
No i czas na fotki:
Fidel Castro
Pol Pot
Benito Mussolini
Józef Stalin
I największy tyran i dyktator świata (wg twórców) : Józek Piłsudski
p................4
2012-12-11, 17:10
niestety Piłsudski to nie taki bohater narodowy jak się powszechnie uważa.
Mi tam się wsio zgadza - Piłsudski, ma w tej wersji taką pozę, jakby niemcy i związek mieli go r🤬ać i tak też się stało. Bohater z niego niewielki, większy z niego agent niemiecki, adolf nie do każdego na pogrzeb chodził. Poczytajcie trochu, a zobaczycie, że za tego terrorystę socjalistę lepiej się wstydzić, niźli być dumnym.
NO k🤬a, Dmowski? Facet który powiedział "Katolicyzm nie jest dodatkiem do polskości, zabarwieniem jej na pewien sposób, ale tkwi w jej istocie, w znacznym stopniu stanowi jej istotę. Usiłowanie oddzielenia u nas katolicyzmu od polskości, oderwania narodu od religii i Kościoła, jest niszczeniem samej istoty narodu." powinien się powiesić bo religii i polityki się k🤬a NIGDY nie miesza. No sory ale Piłsudski to bohater i ikona walki o Polskę, był dobrym politykiem ale to był przede wszystkim żołnierzem, rozumował po żołniersku, po żołniersku załatwiał sprawy i jeśli dobrze pamiętam to miał wyj🤬e na gospodarkę a szkoda. Mimo ze był działaczem socjalistycznym to jeśli dobrze pamiętam miał na to tak naprawdę wyj🤬e, jemu tylko chodziło o zachowanie polskości. Możemy mówić ze ograniczenie wolności może nie było najlepszym pomysłem ale co możemy wiedzieć my teraz a nie wtedy po 123 zwalczania polskich tradycji i języka. Sam jestem liberałem ale to nie oznacza ze będę wieszał na Piłsudskim psy jak JKM to robi.
Zobaczcie że Piłsudski (powiedzmy że symbolizujący polskę) jest odwrócony/odwrócona tyłem do krzeseł z symbolami Nazistowskich Niemiec i ZSRR.
Czyli że Polska daje dupy/jest pieprzona przez niemcy i zsrr? Zaj🤬bym kitajca który to narysował
P................t
2012-12-11, 18:29
Piłsudski był bandytą, tyle. Ale widzę, że tutaj już historycy się zebrali.
Ps: większość debili w Rosji też twierdzi, że Stalin był bohaterem narodowym.
T................o
2012-12-11, 18:53
Można było się spodziewać spiny gimbazy co ciekawe pod moim tematem z anime takiego hejtu nie było
BongMan napisał/a:
Pedalskie chińskie bajeczki obok polskiego bohatera narodowego. Jakiś kitajec powinien srogo po ryju zebrać.
I co, że niby co w tym dziwnego ? W większości na prawdę dobrych zbiorów historycznych z całego świata (o ile napotykają historię Polski) Piłsudski jest opisywany jako dyktator, ponieważ de facto nie został on wybrany demokratycznie. To nie czyni z niego czarnego charakteru ani nawet nie przedstawia go w złym świetle. Piłsudski był bohaterem i zawsze będzie pamiętany przez Polaków, ale nie zmieni to fakty że był dyktatorem.
H................e
2012-12-11, 20:59
Za tego Piłsudskiego to tych j🤬ych żółtych sk🤬ieli zagazuje.
Magik2501 napisał/a:
@up
Wszystkie chińskie bajeczki, które nie są Dragon ballem, są pedalskie
Dragon Ball oglądałeś, a np. przy Slayers wyłączałeś telewizor?
No już BongMan nie sraj żarem aż tak. Piłsudzki, owszem, heros i przesk🤬iel, urodzony pogromca czerwonego sk🤬ysyństwa, ale tysiące przeciwników politycznych to wymordował ^^. No ale fakt, dajmy hejt na kitajców za to że umieścili zdjęcie laski obok jego portretu. Ja p🤬le.
(a jak chcesz o tym pogadać, to priv, bo postów nie ogarniam).
BongMan napisał/a:
Pedalskie chińskie bajeczki obok polskiego bohatera narodowego. Jakiś kitajec powinien srogo po ryju zebrać.
Bo.. Boh.... BOHATERA?! BUAHAWHWAHAHAHAhahfsdjhsfdjbfgndgkpbmspdbmadbm lol..
P................3
2012-12-11, 22:09
NafazowanyKoleś napisał/a:
Bo.. Boh.... BOHATERA?! BUAHAWHWAHAHAHAhahfsdjhsfdjbfgndgkpbmspdbmadbm lol..
Czy ktoś ma prawo mieć inne zdanie niż ty!?
Co wy wiecie o rządzeniu i walce o kraj ? tyle co ja k🤬a czyli gówno, p🤬lić smuty to każdy potrafi cytować teksty z wiki ale żeby któryś teraz ruszył dupę i poświęcił się dla kraju jednocześnie zmieniając tym historie to nie ma. Piłsudski jaki był taki był ale w tamtych czasach miał łeb na karku i jaja jak arbuzy, a my sobie możemy teraz p🤬lić kto jest tyranem a kto nie, a komuchy w rządzie r🤬ają nas w dupska z każdej strony, a ludzie tylko "okey face"
Japońce nie muszą znać naszej historii i kraju ale ludziom którzy tu mieszkają wypada więc kogo jak kogo ale Piłsudskiego nie wypada mieszać z błotem i wiem, że dla niektórych nie ma świętości i tematów tabu, ale srając na własną historię i ucząc tego nasze dzieci pleciemy pętle na własną szyją, a jak p🤬lnie 50 będą staruchy gadać, że w naszych czasach to nie było takiego chuligaństwa, narkotyków czy innych kobiet z k🤬sami.
ps. kto wie co by było gdyby nie przewrót majowy, może dla japońców to właśnie dyktator, ale dla mnie jako Polaka nie.
Wszystkie chińskie bajeczki, które nie są Dragon ballem, są pedalskie
tak, Twoje styki zostały napromieniowane migającą bajką....
Odliczanie rozpoczęte.....