👾
Zmiana domeny serwisu
- ostatnia aktualizacja:
2025-07-22, 21:51
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 23:50

Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany

znam ten język, córka na drugim roku we Wrocku....normalny, bo odmienny ..ajk każdy. nasz ..pszyszcźdź itp, ich Sehenswüdigkeiten, Schmetterling itd...a co np. z nazwą wulkanu na Islandii..? np Eyjafjallajökull...kto to przeczyta
@Omakumaku
Ja jak słyszę niemiecki, to moje uszy czują się jakby im wbijano w nie kołki, większość narodu(pewnie i świata) ma podobne odczucia. Co do wulkanu, wystarczy sobie podzielić - po problemie: Eyjaf jalla jökull - serio tak ciężko to przeczytać?
Ja jak słyszę niemiecki, to moje uszy czują się jakby im wbijano w nie kołki, większość narodu(pewnie i świata) ma podobne odczucia. Co do wulkanu, wystarczy sobie podzielić - po problemie: Eyjaf jalla jökull - serio tak ciężko to przeczytać?
Shephards napisał/a:
... w Bawarii widziałem setki razy więcej ładnych laseczek niż podczas pobytu na wyspach...
Pewnie turystki albo spadek genetyczny po Połabianach

Polecam i pozdrawiam,
Oponka, Merkel jest marksistką, przypominam, że wychowała się w NRD.
Oponka, Merkel jest marksistką, przypominam, że wychowała się w NRD.
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie