Główna Poczekalnia (4) Soft (6) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
👾 Zmiana domeny serwisu - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 21:51
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 20:07
🔥 Tornada w USA - teraz popularne
Dyskusja o Kresach i o problemach Polaków na Ukrainie
konto usunięte • 2014-10-08, 22:59
wypowiedzi stałych bywalców można sobie odpuścić, jak ktoś ich nie lubi [osobiście jakoś przetrwałem], ale polecam posłuchać tego co mówią Aleksandra Biniszewska - prezes Fundacji Lwów i Kresy Południowo-Wschodnie oraz dyrektor jedynego Muzeum Lwowa i Kresów w Polsce oraz Stanisław Srokowski - pisarz, poeta i wielki znawca tematyki kresowej, ich wypowiedzi są niezwykle poruszające.

dużo jest mowy o ukraińskim terrorze przeciwko Polakom, oraz o złym traktowaniu i zastraszaniu jakiemu poddawani są nasi rodacy dzisiaj

debata odbyła się 29 września 2014r w klubie Ronina po premierze filmu „Tam ulicami chodzę. Wyprawa na Kresy z Telewizją Republika” - goście zresztą wyrażają bardzo krytyczny stosunek do wspomnianego filmu
Zgłoś
Witaj użytkowniku Sadol.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
RockyWood 2014-10-09, 0:24 2
no ukraińcy raczej mają bandere we krwi więc czemu się dziwić. tfu! j🤬a swołocz a nie żadni bracia - nikt nigdy w życiu mnie do ukraińców nie przekona że są "fajnie"

c🤬j im w dupy - albo żeby było przynajmniej sprawiedliwie to co najmniej k🤬a bagnety
Zgłoś
konto usunięte 2014-10-09, 2:09
RockyWood napisał/a:

c🤬j im w dupy - albo żeby było przynajmniej sprawiedliwie to co najmniej k🤬a bagnety

Coś Ty taki delikatny... dlaczego nie rozżarzone pręty?

Co do właściwego tematu.
Ubolewam wielce, nad stosunkiem jakim darzy się tych ludzi... [Kresowian]; a także nad stosunkiem, jaki do tej sprawy ma znaczna część społeczeństwa...
A jeszcze bardziej ubolewam nad tym co zostało tam (bezpowrotnie[?]) utracone...
Zgłoś

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem