Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Tutaj polecam Art. 25 KK w szczególności § 2a, oraz Art. 423 kodeksu cywilnego:
Art. 25 § 1. Nie popełnia przestępstwa, kto w obronie koniecznej odpiera bezpośredni, bezprawny zamach na jakiekolwiek dobro chronione prawem.
Art. 423. KC Kto działa w obronie koniecznej, odpierając bezpośredni i bezprawny zamach na jakiekolwiek dobro własne lub innej osoby, ten nie jest odpowiedzialny za szkodę wyrządzoną napastnikowi.
Dotknąłeś sedna tematu - granica obrony koniecznej. Nie chce mi się o tym pisać, ale łatwo taką przekroczyć mając broń w ręku. Dodam tylko, że z użyciem broni jest w Polsce jak z wypadkiem z udziałem przechodnia - nie masz kamery to ciężko z tego wyjść
podpis użytkownika
Rób tak, żeby TOBIE było dobrze, bo innym nigdy nie dogodzisz.Niby nie jest tak trudno, ale później trochę Ci sie odechciewa.
1. Konieczność posiadania certyfikowanego sejfu. Juz czekam kiedy znowu będzie nowy certyfikat i sejf do wymiany. 100 zł to nie kosztuje.
2. Już nie wspomnę o tym że musisz byc czlonkiem klubu strzeleckiego opłacając ciągłe myto na jego utrzymanie.
Oho, mamy eksperta co poczytał jak zrobić sport z kolekcjonerką to się wypowiada XD
podpis użytkownika
Hitler był lewakiemJ🤬 wszystko na wschód od Polski.
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie