📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 3:20
W nowej polskiej rzeczywistości rzecz nie do przyjęcia....jak można odmówić nachodźcom...płokułatuła..słuszby...
AreS_PL napisał/a:
Tutaj polecam Art. 25 KK w szczególności § 2a, oraz Art. 423 kodeksu cywilnego:
Art. 25 § 1. Nie popełnia przestępstwa, kto w obronie koniecznej odpiera bezpośredni, bezprawny zamach na jakiekolwiek dobro chronione prawem.
Art. 423. KC Kto działa w obronie koniecznej, odpierając bezpośredni i bezprawny zamach na jakiekolwiek dobro własne lub innej osoby, ten nie jest odpowiedzialny za szkodę wyrządzoną napastnikowi.
Dotknąłeś sedna tematu - granica obrony koniecznej. Nie chce mi się o tym pisać, ale łatwo taką przekroczyć mając broń w ręku. Dodam tylko, że z użyciem broni jest w Polsce jak z wypadkiem z udziałem przechodnia - nie masz kamery to ciężko z tego wyjść
cocktajl napisał/a:
Niby nie jest tak trudno, ale później trochę Ci sie odechciewa.
1. Konieczność posiadania certyfikowanego sejfu. Juz czekam kiedy znowu będzie nowy certyfikat i sejf do wymiany. 100 zł to nie kosztuje.
2. Już nie wspomnę o tym że musisz byc czlonkiem klubu strzeleckiego opłacając ciągłe myto na jego utrzymanie.
Oho, mamy eksperta co poczytał jak zrobić sport z kolekcjonerką to się wypowiada XD
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie