Się nie doczekały. Chiny
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 15:23
Się nie doczekały. Chiny
żmij napisał/a:
Chiński program kosmiczny?
Tak jest, pierwszy człon rakiety nośnej Ki ta Jec.
A te małe ryżojady to skośnonauci
(ryżojad tańszy i lżejszy, po kosztach testują )
Chińczykowe działo gazowo-ryżowe.
W ramach przyjaźni, powinni taki sprzęt ruskom wysłać.
W ramach przyjaźni, powinni taki sprzęt ruskom wysłać.
żmij napisał/a:
Chiński program kosmiczny?
Polacy nie gęsi i swój program kosmiczny mają
m.youtube.com/watch?v=LC6bKqzM_-w
Ciekawe co chcial osiagnac po pierwszym jebnięciu, skoro nie zatrzymal maszyny. Chyba nagle pomyslal ze to armata.
Dobra niech ktoś wytłumaczy bo siedzę głęboko w technice zawodowo ale za żadne skarby nie mogę rozkminic dlaczego i co tak jeblo. I co to w ogóle za urządzenie jest?
Black_Hole napisał/a:
Dobra niech ktoś wytłumaczy bo siedzę głęboko w technice zawodowo ale za żadne skarby nie mogę rozkminic dlaczego i co tak jeblo. I co to w ogóle za urządzenie jest?
To coś to zbiornik ciśnieniowy. Wrzucasz ryż i podgrzewasz. Woda z ryżu (lub dodawana osobno) powoduje że podczas parowania budowane jest bardzo duże ciśnienie. To ciśnienie jest również bardzo wysokie wewnątrz ziaren. Każdy mikropor w ziarenku zawiera powietrze ściśnięte np. 10x (dla ciśnienia 10ATM - nie wiem do jakiego jest w rzeczywistości podnoszone). Potem, gw🤬towne otwarcie powoduje że te mikrobąble szybko się rozprężają. Na tyle szybko że ryż pęcznieje. Gdyby spuścić powietrze powoli to poza podgrzaniem ryżu nic by się nie wydarzyło.
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie