Główna Poczekalnia Dodaj Obrazki Dowcipy Soft Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
Mew1 2013-05-28, 3:49 1
@raskolnikov74

To prawda, masz racje. Ale popatrz też z drugiej strony. Państwo powinno zachęcać do zakładania jak największych rodzin. Społeczeństwo powinno się powiększać, co prowadziłoby do zwiększenia rynku pracy, wzrostu gospodarczego, mniejsze problemy z zadłużeniem ZUS'u (spalić i wyp🤬olić wszystkich!). Niestety coraz bardziej zbliżamy się do c🤬tej Europy, bo i u nas za niedługo będzie robotników brakować i będziemy ściągać z Ukrainy czy Rumunii roboli, bo tańsi (swoją drogą już to się zaczęło na wschodzie Polski). Powinniśmy myśleć o tym, żebyśmy mieli wystarczająco dużo Polaków.
Zaraz pewnie ktoś wyleci, że bezrobocie itp. Wyprzedzająco odpowiadam: praca jest. Na Śląsku, skąd pochodzę, potrzebuję 2-3 dni, żeby znaleźć jakąś pracę w magazynie, na produkcji czy inną robotę. Na kolejny argument, że c🤬jowo płacą odpowiadam: nie każdy musi biegać z c🤬jPhone'm (po c🤬j Ci 200 aplikacji, skoro i tak głównie dzwonisz? do tego wystarczy Nokia 3210. Ma snake'a.) w ręce, nie każdy musi mieć 50 calowy telewizor, albo wyj🤬y w kosmos komputer. Oszczędność to cnota. Wolę wydać oszczędzone pieniądze na piwo z kolegami, wyjazd na Bałkany, Ukrainę, Rumunię czy Bułgarię.
Dlatego powinno się iść w politykę prorodzinną, usunąć gówniane dodatki dla bezdomnych/bezrobotnych czy inne nic nie wnoszące dodatki.
I sam się rozpisałem jak Budda po bakaniu (mahomet to rozpisuje się po wizycie w kozoburdelu).

EDIT: c🤬j wi co robią z tymi śmieciami. Mój brat pracował na taśmie ze śmieciami i mówił, że czy segregowane czy nie i tak wszystko wyp🤬alają na taśmę i segregują od nowa :/
Zgłoś
Kaszysz 2013-05-28, 5:44
@up

właśnie że ludzie muszą mieć te wszystkie udogodnienia, bo po to własnie one są tworzone. Problemem jest wysokie koszty życia i utrzymania urzędasów. Gdyby nie podatek VAT, cło, podatek dochodowy od osób fizycznych i pracodawców to nawet pracownik magazynu mógłby pozwolić sobie na zakup iphona 5 który w stanach w dniu premiery kosztuje 400 dolców, a u nas po opodatkowaniu kosztuje 700-800 dolców. Polecam Ci obejrzeć "krulpik koszty życia" na youtubie by przekonać się że wszystko jest w zasięgu ręki tylko trzeba spiąć poślady i dobrze zagłosować w przyszłych wyborach.
Zgłoś
Konto usunięte 2013-05-28, 6:50
taa warga spuchnieta po glebie
Zgłoś
Konto usunięte 2013-05-28, 8:04 1
@Bzzykacz, ludzie tu gadają o istotnym problemie, a ty zaśmiecasz wątek. Ja rozumiem, że jak ma się 13, czy 14 lat, to hormony buzują, ale pozostaw te marne komentarze na mniej istotne tematy

Edit: o k🤬a, sprawdziłem twój profil i faktycznie masz 14 lat....
Zgłoś
MówMiAndrzej 2013-05-28, 8:23
Te zmiany z tymi śmieciami doprowadzą do powstania mafii śmieciowych tak jak to jest we Włoszech. Jedna firma będzie na cały kraj, która będzie odbierała śmierci. I jak nie odbierze ich Tobie to do kogo pójdziesz? Do urzędu miasta, a znając ich pracę to powiedzą Ci "wyp🤬alaj", a Ty zostaniesz z śmieciami i będziesz musiał płacić. Parę lat takiego czegoś i za śmieci będziemy płacić jak za złoto.
Zgłoś
Uzurpator 2013-05-28, 10:09
brudny napisał/a:

Jest inny problem. Skoro firmy zajmujące się utylizacją śmieci zrzucają obowiązek segregacji z siebie na obywatela o czemu obywatel ma za to kur..a płacić !!! Odbiór butelek teraz mam co miesiąc (wcześniej wszystkich śmieci miałem co tydzień) butelki muszę myć by mi w domu skisłym mlekiem czy innym płynem nie j🤬o (tu się kłania marnotrawienie wody w imię walki o ekologię) bo nie zakręcam butelek by je łatwiej zgnieść i by mniej miejsca zabierały w worku. Te gnidy zarabiają na wszelkich dotacjach i przywróceniu ścierwa do obiegu i ja mam więcej płacić??? K🤬a geniusze. Nigdy na mnie nie głosujcie bo będę strzelał do ludzi

Teraz zdradzę Ci sekret, którego nawet najstarsi górale i kaszubi nie znają. Po zgnieceniu butelki zakręcasz ją korkiem, tak jak odkręcałeś tylko, że w drugą stronę i już nie jebie Ci skisłym mlekiem
Zgłoś
Hangman108 2013-05-28, 10:22
To samo robią w Niemczech. Jak nie segregujesz, a doniosą na ciebie sąsiedzi, masz przej🤬e. Ostatecznie wszystko jest wyp🤬olone na jedną taśmę, przy której segregują pracownicy palarni śmieci. Najzabawniejsze jest to, że papier i plastik, które obywatel miał obowiązek od siebie oddzielić, nie są odseparowywane na taśmie, bo i tak trafiają do tego samego pieca.
Zgłoś
Konto usunięte 2013-05-28, 11:14
Uzurpator napisał/a:

Teraz zdradzę Ci sekret, którego nawet najstarsi górale i kaszubi nie znają. Po zgnieceniu butelki zakręcasz ją korkiem, tak jak odkręcałeś tylko, że w drugą stronę i już nie jebie Ci skisłym mlekiem

Spoko, że masz w łapach tyle pary co prasy hydrauliczne. A tak serio, spytaj się dowolnej osoby, której praca związana jest z recyklingiem, czy powinno się robić z butelkami, tak jak zaproponowałeś.
Zgłoś
Konto usunięte 2013-05-28, 11:28
pieto90 napisał/a:

@Bzzykacz, ludzie tu gadają o istotnym problemie, a ty zaśmiecasz wątek. Ja rozumiem, że jak ma się 13, czy 14 lat, to hormony buzują, ale pozostaw te marne komentarze na mniej istotne tematy

Edit: o k🤬a, sprawdziłem twój profil i faktycznie masz 14 lat....

wes nie zasmiecaj tematu bo tu ludzie komentujo a ty sie czepiasz gimbusie wes wyjc z tad
Zgłoś
baxter 2013-05-28, 11:51
bardziej wymowne by było gdyby nie prał tej szmaty, tylko wyrzuciłby ją do śmieci
Zgłoś
Matush5 2013-05-28, 19:46
Putis napisał/a:

K🤬a jakoś u mnie w mieście też wyrzucają wszystkie worki do jednej śmieciarki.. Ostatnio byłem po odbiór nowego śmietnika do kompostu i jakoś k🤬a widział jak ładują całą ciężarówkę plastykowych sprasowanych butelek na naczepe żeby gdzieś to wywieźć do przeróbki.. No ale przecież k🤬a mać każdy tutaj chcę się popisać jak to on nie widział że oni tego nie segregują.. JPD krew zalewa jak czytam coś takiego. Gówno masz pojęcie to się nie odzywaj a jak nie to jedź do firmy która to segreguje i poproś o dowody. Jest różnica pomiędzy segregowanie plastiku i innego gówna z wszystkich śmieci niż wyjęcie zawiązanych już worków z posegregowanymi materiałami. Pozdrawiam wszystko wiedzących.

Panie inteligencie, który jesteś taki bardzo zły, widziałeś Ty może kiedyś takie duuuuuuuże okrągłe śmietniki ? zdradzę Ci sekret tam nie wrzuca sie worków mój drogi, ludzie skrupulatnie segregują śmieci a śmieciarka przyjeżdża i wszystkie te pół okrągłe duże śmietniki wysypuje do środka, gdzie tam Ty masz worki człowieku ? chyba że w śmieciarce siedzą ludzie i pakują do worków to co spada do niej, chyba nie zrozumiałeś mnie do konca i od razu się burzysz A chyba każdy doskonale wie, że jak przyjeżdża taka śmieciarka z HDS'sem to zbiera te wielkie śmietniki a i wybacz lecz co miesiąc widzę jak one są wywożone i nigdy nie widziałem tam worków Wszystko jest walone do śmieciary jak leci.
Zgłoś
krzysiek0909 2013-05-29, 1:10
Najlepsze w tej całej ustawie jest to że lepiej jest wyrzucać śmieci do lasu i płacić niski podatek śmieciowy niż segregować i liczyć na to że nie podniosą nam opłaty bo jeden papierek trafił tam gdzie nie trzeba.
Zgłoś
Konto usunięte 2013-05-31, 23:22
daje piwo bo gość powiedział prawdę na trzeźwo.
Zgłoś