Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia Dodaj Obrazki Dowcipy Soft Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
Nie chodzi, nie widzi, nie mówi. I straciła prawo do renty socjalnej. Pismo z ZUS w tej sprawie otrzymała zaskoczona mama 21-letniej Julii Biernackiej z Gdyni. Zakład wyjaśnia, że takie są procedury, a po rentę trzeba się zgłosić ponownie.

Krzysztof Cieszyński z gdańskiego ZUS tłumaczy, że Julii przyznano świadczenie na trzy lata. Następnie procedura rentowa rozpoczyna się od nowa. I to mimo że sam ZUS stwierdził, iż dziewczyna nie jest zdolna do samodzielnej egzystencji.

- Należy złożyć jeszcze raz wniosek z dokumentacją medyczną i będzie badanie przez lekarza orzecznika - dodał Cieszyński.

Na pewno nowe prawo wplynie pozytywnie na liczbe urodzin
Zgłoś
Halman 2021-03-02, 20:52 5
Orzecznicy ZUS to nie frajerzy z pierwszej łapanki i pod c🤬j to oni a nie ich...
Zgłoś
pazuzu 2021-03-02, 20:53 49
Jak to przecież na TVP powtarzaja że rząd pomaga takim osobom, kłamią??
Zgłoś
baronturbina 2021-03-02, 20:54 32
Daje piwo ale dla tego że j🤬e k🤬y pro liveeeee chronią każde życie ale nie wychowują handicapów. J🤬e barany !
Zgłoś
NiemiecWaszPan 2021-03-02, 20:57 6
Nie ma lekko. jest 500+ na gówniaka, to wprowadzili zakaz aborcji zdeformowanyc płodów, żeby się każda Karyna 5 razy zastanowiła zanim się połasi na 5 stów miesięcznie za smroda. Zwyczajny kruczek, jak w każdej promocji w sklepie. Ten Kaczor to jednak ma na czym czapke nosić.
Zgłoś
mygyry 2021-03-02, 20:58 6
No przecież mogło jej przejść po 3 latach, to oczywiste....
Zresztą ja bym wpisał 3 dni, Łazarzowi wystarczyło...
Zgłoś
~_Yarko_ 2021-03-02, 20:59 11
Jak ją lekarz orzecznik zbada, to jeszcze do roboty będzie iść musiała.
Zgłoś
aaaaaaaaaaaaaa 2021-03-02, 21:02 12
Bardzo słusznie. Gdzieś trzeba zaoszczędzić, żeby dwa miliardy poszło na k🤬izję, albo dwieście milionów do toruńskiego biznesmana.
Zgłoś
Davertson 2021-03-02, 21:03 5
I na c🤬j się z tego śmiać k🤬o j🤬a
Zgłoś
ququa 2021-03-02, 21:05 19
baronturbina napisał/a:

Daje piwo ale dla tego że j🤬e k🤬y pro liveeeee chronią każde życie ale nie wychowują handicapów. J🤬e barany !

Kazdy człowiek ma prawo do życia, czemu uwazasz,żę dziecko nie narodzone zasługuje na smierc tylko dlatego, że byc moze bedzie chore?

Mam brata niepełnosprawnego, mam go zaj🤬 żebyś poczuł sie lepiej?
Zgłoś
Swinkwizytor 2021-03-02, 21:10 4
Ja p🤬le. Ja chce miec prawo do zabicia potencjalnie chorego plodu. Jak ktos nie chce to nie musi tego robic ale ja chce miec taka mozliwosc. Niepelnosprawnym trzeba pomagac i traktowac na rowni.
Zgłoś
~Dostojny 2021-03-02, 21:17 17
pazuzu napisał/a:

Jak to przecież na TVP powtarzaja że rząd pomaga takim osobom, kłamią??

To teraz zadaj sobie pytanie: jak można pomóc takiej osobie? Wychodzi na to, że nie kłamią

ququa napisał/a:

No powinieneś, chociażby ze zwykłej przyzwoitości.

podpis użytkownika

Jest akcja - zabieramy banderowcom tablice rejestracyjne z samochodów
Zgłoś
aaaaaaaaaaaaaa 2021-03-02, 21:18 96
ququa napisał/a:

Kazdy człowiek ma prawo do życia, czemu uwazasz,żę dziecko nie narodzone zasługuje na smierc tylko dlatego, że byc moze bedzie chore?

Nie masz zaj🤬 brata. Każda kobieta, która urodziła niepełnosprawne dziecko, będąc świadoma, że takie się urodzi (i nie musi urodzić), jest bohaterką. Więc jeśli Twoja matka wiedziała, że urodzi niepełnosprawne i miała możliwość usunięcia, jest wielką osobą, bohaterką.
Tylko, czy możemy wymagać bohaterstwa od każdej kobiety??
A jeśli państwo wymaga bohaterstwa od kobiety, to niech potem takim dzieckiem się zaopiekuje, da na profesjonalną opiekunkę, a nie jakąś ochłapową rentę, czy zasiłek opiekuńczy...
Zgłoś
ciepson 2021-03-02, 21:20 1
Jeżeli zabraknie kasy i rodziców to Julki nie będzie a obrońcy życia dalej będą manifestować, bo każde życie jest ważne.

podpis użytkownika

"Prawda jest tylko jedna - konkretna"
Zgłoś
mam_racje 2021-03-02, 21:30 2
Ale wy się wszyscy boicie... jak dzieci we mgle - przerażone życiem i światem dzieci...
"Intelektualna dysputa" gimnazjalistów na przystanku albo na spędzie Sorosa.
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie