📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 21:20
🔥
Dobry pokaz
- teraz popularne
Turas napisał/a:
Tyle programów graficznych ty tam masz a nie potrafisz wyciąć tego co jest ważne na screenie : \
Przepraszam ale nie mialem za bardzo czasu....
Macie tutaj cały opis sytuacji
"A oto za zgodą mojego przyjaciela Zbigniewa, publikuję mail jaki od niego otrzymałem, dla dziennikarzy którzy chcieliby jutro z nim osobiście porozmawiać, publikuję telefon (również za jego zgodą: 531 847 101 ), a oto treść:
Witaj Piotrze
Jak pewnie wiesz wybudowałem parę szpitali, domów dziecka ,zorganizowałem nową jakość wizerunku Radzymina poprzez współfinansowanie wizyty Jana Pawła Drugiego w tym mieście czy też ,że kupiłem kilka karetek reanimacyjnych dla szpitali a mimo to w jednym z nich na schodach zmarła moja matka z powodu strajku lekarzy w roku 2007 .
Ostatnio w lutym poproszono mnie o rozwiązanie trudnej sytuacji Ludzi w Zamościu z firmy Autobial. Kupiłem więc udziały w tej firmie a następnie sprzedałem nieruchomość do firmy zależnej ode mnie finansowo zapłaciłem 1.900.000,00 zł VAT-u i zwróciłem się z wnioskiem o jego zwrot .
Urząd skarbowy w Warszawie Targówku , który zwrócił mi poprzednio prawie milion w innych firmach wydał postanowienie , które Tobie załączam ,że przedłuża termin zwrotu należnego mi i opłaconego podatku .
Niestety forma prawna tego dokumentu pozwala na przedłużenie wypłaty nawet o 100 lat ( to nie żart) nie ma bowiem skutku prawnego co do terminu tych działań US .
Wczoraj generalnie chciałem zamknąć całą firmę (49 osób) zwolniłem tylko 15 >
Szlak mnie trafia>" Koniec cytatu
"A oto za zgodą mojego przyjaciela Zbigniewa, publikuję mail jaki od niego otrzymałem, dla dziennikarzy którzy chcieliby jutro z nim osobiście porozmawiać, publikuję telefon (również za jego zgodą: 531 847 101 ), a oto treść:
Witaj Piotrze
Jak pewnie wiesz wybudowałem parę szpitali, domów dziecka ,zorganizowałem nową jakość wizerunku Radzymina poprzez współfinansowanie wizyty Jana Pawła Drugiego w tym mieście czy też ,że kupiłem kilka karetek reanimacyjnych dla szpitali a mimo to w jednym z nich na schodach zmarła moja matka z powodu strajku lekarzy w roku 2007 .
Ostatnio w lutym poproszono mnie o rozwiązanie trudnej sytuacji Ludzi w Zamościu z firmy Autobial. Kupiłem więc udziały w tej firmie a następnie sprzedałem nieruchomość do firmy zależnej ode mnie finansowo zapłaciłem 1.900.000,00 zł VAT-u i zwróciłem się z wnioskiem o jego zwrot .
Urząd skarbowy w Warszawie Targówku , który zwrócił mi poprzednio prawie milion w innych firmach wydał postanowienie , które Tobie załączam ,że przedłuża termin zwrotu należnego mi i opłaconego podatku .
Niestety forma prawna tego dokumentu pozwala na przedłużenie wypłaty nawet o 100 lat ( to nie żart) nie ma bowiem skutku prawnego co do terminu tych działań US .
Wczoraj generalnie chciałem zamknąć całą firmę (49 osób) zwolniłem tylko 15 >
Szlak mnie trafia>" Koniec cytatu
Cytat:
dobrze gadasz ziaaa, przecież auta sprzedają się jak bułki w pobliskim sklepie a tak na poważenie to pieryydolisz od żeczy zią, az głowka rozbolała jak w miesiac 5 aut sprzeda to wsio, a myslisz ze z autami tak jak z butami z chin?
Pojęcie o temacie masz identyczne, jak o języku polskim...
A wystarczy spojrzeć na treść listu kilka postów wyżej i wszystko będzie jasne. Facet wyłożył kasę na budowę szpitali, kupił kilka karetek i nagle strata 2 milionów jest dla niego problemem ? Facet zwyczajnie chciał orżnąć Urząd Skarbowy, żeby na tym zarobić, a że mu nie wyszło to z żalem zwolnił 15 osób. Bo akurat te 15 osób było pewnie winne, że US nie dał zrobić się w balona, tak jak do tej pory się dawał.
Szwindel i tyle, pełno takich cwaniaków w tym kraju.
Niech zgadnę: polski 'przedsiębiorca' wielce się oburzył, bo wcześniej nie wiedział, że trzeba VAT odprowadzić ( dla niezorientowanych: VATu nie płaci przesiębiorca, a konsument, przedsiębiorca go jednie pobiera, a później odprowadza do US).
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie