Główna Poczekalnia (3) Soft (1) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 22:30

Dnia Niepodległości Hondurasu (204 lata bez hiszpańskiego patronatu), odbyły się w zeszły poniedziałek na Stadionie Narodowym w Tegucigalpie.

Tradycyjny pokaz spadochroniarzy nie wypadł tego dnia najlepiej. Pierwszy wystąpił 43-letni major Ever David Maldonado Chacón, jeden z najbardziej doświadczonych oficerów odpowiedzialnych za szkolenie spadochroniarzy. Został ewakuowany helikopterem, a w szpitalu zdiagnozowano u niego wieloodłamowe i kompresyjne złamania kręgosłupa.

Następnie przyszła kolej na jednego ze studentów Chacóna: wylądował na dachu, a następnie „wleciał” na zapełnione trybuny. Nie ma informacji o jego stanie zdrowia.

„Chociaż incydenty wzbudziły zaniepokojenie wśród obecnych, patriotyczne wydarzenia odbyły się jak zwykle, ukazując dumę i jedność w historycznym dniu dla Hondurasu” – donosiły lokalne media.
Zmieniono 1 razy Zgłoś
WKND Wczoraj 10:09 13
Chyba nie chciałbym uczyć się skakać u majora Chacóna.
Zgłoś
jah1 Wczoraj 10:09 7
Czyli skoki spadochronowe to nie był dobry pomysł. Trzeba będzie wymyślić coś innego na przyszły rok. Jakieś propozycje?
Zgłoś
Madzia123 Wczoraj 10:10 2
Zacytuję klasyka no i w p🤬du wylądował.
Zgłoś
~REsadER Wczoraj 10:15 3
znajdź podobieństwo

sadol.pl/ugandyjscy-spadochroniarze-vt564470.htm
Zgłoś
budowapl Wczoraj 10:25
Urodził się jako szmata to i spadł jako szmata
Zgłoś
bercisko Wczoraj 10:34
WKND napisał/a:

Chyba nie chciałbym uczyć się skakać u majora Chacóna.

Jak widać podopieczni z jego trzódki też marnie skończyli...skoczyli znaczy się
Zgłoś
JoSeed Wczoraj 11:11 1
Niech żyje Honduras!
I dostarcza nam materiałów poglądowych... 😏
Zgłoś
Czupakabra Wczoraj 11:15
To takie ich airshow, przynajmniej nie rozbił się żaden samolot tak jak u nas
Zgłoś
kuba1986 Wczoraj 11:30 3
JoSeed napisał/a:

Niech żyje Honduras!
I dostarcza nam materiałów poglądowych... 😏

JoSeed, ja to bym Ciebie widział na takim pokazie w PL, miałabyś baner "Kocham NFZ" i wylądowałabyś na Narodowym
Zgłoś
pfefe Wczoraj 11:31 5
UWAGA JESTEM EKSPERTEM. Pierwszy filmik: Zbyt ostry zakręt = zbyt duża prędkość opadania. Błąd pilotażu. Drugi filmik: przeciągnięcie, czyli też błąd pilotażu. Mają słabego skila i powinni lądować z prostej ale nie, zróbmy efektowny zakręt na małej wysokości i się roz🤬bmy!
Zgłoś
JoSeed Wczoraj 11:32 3
kuba1986 napisał/a:

JoSeed, ja to bym Ciebie widział na takim pokazie w PL, miałabyś baner "Kocham NFZ" i wylądowałabyś na Narodowym

Kochany... nie ma takiego spadochronu, co by mnie uniósł 😁
Zgłoś
pfefe Wczoraj 11:40 2
jah1 napisał/a:

Czyli skoki spadochronowe to nie był dobry pomysł. Trzeba będzie wymyślić coś innego na przyszły rok. Jakieś propozycje?

Skoki są relatywnie bezpieczne. Praktycznie WSZYSTKIE wypadki wynikają z kozaczenia skoczków czyli dzikie manewry tuż nad ziemią, późne otwieranie spadochronu (na małej wysokości), jakieś chore manewry blisko siebie itp. Nawet ten filmik to potwierdza, jakby sobie normalnie lądowali z prostej pod wiatr to by wszyscy ładnie wylądowali. No ale jak się debile uparli żeby robić jakieś ostre zakręty tuż nad ziemią i przeszkodami wokół to musiało się tak skończyć.
Zgłoś
smc Wczoraj 11:49 7
JoSeed napisał/a:

Kochany... nie ma takiego spadochronu, co by mnie uniósł 😁

Patrz:

Zgłoś
Anal_Intruder_69 Wczoraj 12:00 6
REsadER napisał/a:

znajdź podobieństwo

Też od razu mi się ten temat przypomniał

kuba1986 napisał/a:

Najlepiej z gołą rozklapichą, żeby furczało patriotycznie
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 6 miesięcy. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem