Dexter2012 napisał/a:
Chodziło im oczywiście o chińczyka ,żeby się tu żaden cwaniak nie produkował to wolałem to napisać
Dzięki za cynk pewnie nigdy byśmy się nie domyślili
Nie od dziś wiadomo, że IQ statystycznego Sadola waha się w granicach 170-190
Swoją drogą takie perełki faktycznie poprawiają humor i mogą być, krótką anegdotą przekazywaną dalej o bystrych graczach biorących udział w teleturniejach
też to widziadłem, pewnie trafi do absurdów, jak baba z familiady : określając owce jako zwierzęta w liczbie mnogiej.
c................k
2012-12-19, 21:34
To ja trochę "advocatus diaboli". Władca, nazwa wywodząca się z perskiego to "szach". Oczywiście liczba mnoga to "szachowie".
Oglądałem, gości mnie rozłożył na części
W................F
2012-12-20, 9:01
Też to widziałem i miałem ubaw.
Swoją drogą "Jeden z dziesięciu" to chyba ostatni teleturniej trzymający wysoki poziom pytań z wiedzy wszelakiej (choć nie wiem czy w ogóle jeszcze jakieś inne są?), a wysokość nagród wcale nie oszałamia.
K................2
2012-12-20, 9:34
Jestem cwaniakiem. Zj🤬eś temat.
Chińczyk się pisze z dużej litery.
czerpak napisał/a:
To ja trochę "advocatus diaboli". Władca, nazwa wywodząca się z perskiego to "szach". Oczywiście liczba mnoga to "szachowie".
I approve this message.
t................j
2012-12-20, 10:01
Klamecki92 napisał/a:
Jestem cwaniakiem. Zj🤬eś temat.
Chińczyk się pisze z dużej litery.
pisze się "dużą" a nie "z dużej"
K................2
2012-12-20, 10:16
tomqj napisał/a:
pisze się "dużą" a nie "z dużej"
Dużą, Wielką, z małej, z dużej, z wielkiej, - każda forma jest poprawna. Nie miałeś się do czego doj🤬 to doj🤬eś się do czegokolwiek.
@Klamecki92
"z dużej/wielkiej litery" jest niepoprawną formą, jest to rusycyzm
piszemy "duża/wielką literą" ewentualnie "od dużej/wielkiej litery" jest formą dopuszczalną
podpis użytkownika
Post wyraża opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
t................j
2012-12-20, 11:19
Klamecki92 napisał/a:
Dużą, Wielką, z małej, z dużej, z wielkiej, - każda forma jest poprawna. Nie miałeś się do czego doj🤬 to doj🤬eś się do czegokolwiek.
zanim coś powiesz, sprawdź to - żeby nie zrobić z siebie debila - tak jak to zrobiłeś powyżej
PS. wytykasz mi, że się doj🤬em a sam doj🤬eś się do "Chińczyka"
Wielką literą, sprawdzone info (pamietam z podstawówki jak mnie uczyli).
Też oglądałem wczorajszy odcinek ale odniosłem wrażenie, że chłopaczyna pospieszył się i odpowiedział zanim Tadziu doczytał końcówkę pytania, w której była mowa o mieszkańcu Azji.
Zabawniejsze odpowiedzi z tego miesiąca:
P. Najmniejszy kontynent
O. Watykan...
P. Skrót określający numer nadwozia pojazdu
O. NIP.
Śmieszne odpowiedzi czasem ludzie serwują ale czasu na zastanowienie jest mało i wychodzą takie kwiatki. Teleturniej przyjemnie się ogląda, Sznuk rewelacja, ale nagrody to jakaś kpina, w TVP gdzie sprzątaczka zarabia pewnie 4 000 netto miesięcznie...
s................a
2012-12-20, 12:37
a mój ojciec dziś pojechał na nagranie, aż się boję...